ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον κορωνοϊό
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πάνω από τις 20 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα ευρήματα τις νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε στο διάστημα από 4 έως 6 Μαΐου και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 42,5% έναντι 22% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι μια διαφορά των 20,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%.

Παράλληλα, ποσοστό 4,5% επί των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το 3,5% θα επέλεγε λευκό, άκυρο ή την αποχή. Εξάλλου, ποσοστό 8% δηλώνει αναποφάσιστο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 51%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%. Κανέναν από τους δύο επιλέγει το 22% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, περισσότεροι από έξι στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα (63%) εκτιμούν πως αυτή έγινε την κατάλληλη στιγμή, το 15% λέει πως έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, ενώ το 13% πιστεύει πως έγινε αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε.

Ανησυχία για την οικονομία

Στο ερώτημα «πόσο έχουν επηρεάσει, η επιδημία και τα μέτρα, την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σας», το 29% απαντά «πολύ», το 24% απαντά «αρκετά», 19% «μέτρια», 12% «λίγο» κι ένα 11% απαντά «ελάχιστα έως καθόλου».

Ανησυχία φαίνεται πως εκδηλώνουν οι πολίτες και σχετικά με το πόσο θα επηρεαστούν οι οικογένειές του μέσα στους επόμενους μήνες σε επίπεδο οικονομικής κατάστασης.

Ενδεικτικά το 34% των ερωτηθέντων απαντά «πολύ», το 32% «αρκετά», το 15% «μέτρια», ένα 8% «λίγο» κι ένα 5% απαντά «ελάχιστα έως καθόλου».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε δείγμα 1.207 ενήλικων με δικαίωμα ψήφου.

Φόβος για τον κορωνοϊό

To 63% απαντά πως ανησυχία αρκετά έως πολύ για την πανδημία και μόλις το 13% λέει πως ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Από την ηλικιακή ανάλυση φαίνεται πως περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιακές ομάδες 45-59 και πάνω από 60 έτη. Συνολικά το ποσοστό ανησυχίας βρίσκεται άνω του 50% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ