ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κορωνοϊός φαίνεται πως κολλάει σε Αγ. Παρασκευή αλλά όχι στην Ομόνοια

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κορωνοϊός φαίνεται πως κολλάει σε Αγ. Παρασκευή αλλά όχι στην Ομόνοια
ΙΝΤΙΜΕ

Κριτική ασκούν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες στην πλατεία Ομονοίας, συγκρίνοντας το συνωστισμό με αυτόν που παρατηρήθηκε σε άλλες πλατείες της Αθήνας. 

«Φαίνεται τελικά ότι ο κορωνοϊος κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία...», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του κόμματος.

Αφορμή για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ ήταν τα εγκαίνια της νέας πλατείας Ομονοίας παρουσία του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και αρκετού κόσμου που παρακολούθησε την τελετή και έβγαλε φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως το συντριβάνι στην πλατεία πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη- με διάμετρο 30 μέτρων που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων. Σιντριβάνια τόσο μεγάλου μεγέθους μειώνουν την θερμοκρασία σε σημαντική ακτίνα ενώ η συνεχής ανακυκλοφορία του αφρισμένου νερού απορροφά τους ρύπους από την ατμόσφαιρα. Επίσης λειτουργεί με εξαιρετικά μικρότερη ποσότητα νερού σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά μικρή κατανάλωση ρεύματος με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.

Γύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ