ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Δεν θα πληρώνουν εισφορές όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Βρούτσης: Δεν θα πληρώνουν εισφορές όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ
INTIME

Νομοθετική πρωτοβουλία που επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των υπερβολικών ασφαλιστικών εισφορών για πολύ χαμηλά εισοδήματα όσων δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση μέσα στο Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα αυξάνει από 3000 σε 10.000 τα όρια για το αγροτικό εισόδημα που απαλλάσσεται ασφαλιστικών εισφορών. Η ρύθμιση αφορά κυρίως συνταξιούχους που απασχολούνται σε μικρή, ενδεχομένως οικογενειακή αγροτική επιχείρηση και με μικρό εισόδημα 2.000-3.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν και τα 1.400 ευρώ.

Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία αυξάνονται τα όρια και για αγροτικό εισόδημα μέχρι τα 10.000 ευρώ, ώστε να μην πληρώνει κανένας εισφορά ακόμα και αν δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.

«Υπήρχε παράλειψη νόμου», είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως θα πληρώνει εισφορές για εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ.

«Μέχρι 10.000 ευρώ κανείς δεν θα πληρώνει εισφορές, εστω και εάν δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα συνταξιούχος αγρότης. Θα μπορεί να πηγαίνει στο χωράφι του, να αποκομίζει τα οφέλη της καλλιέργειάς τους, να εργάζεται απρόσκοπτα, να θρέφει την οικογένειά του, να κάνει ένα μικρό κομπόδεμα, χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο εάν ξεπεράσει το όριο των 10.000 ευρώ», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ