ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους μαθητές

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους μαθητές
Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού

Αύριο επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α' και Β' Λυκείου.

Με αφορμή την επιστροφή τους στα θρανία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σήμερα ένα μήνυμα προς τους μαθητές, σε ανάρτησή του στο Twitter όπου ανάρτησε και το τηλεοπτικό σποτ, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων.

«Αύριο πολλοί μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο. Με κανόνες, με προσοχή και γνωρίζοντας πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο!» γράφει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Υπό τις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία για τους μαθητές του γυμνασίου και της Α' και Β' λυκείου.

Εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Επιπλέον, οι μαθητές του γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης για τις λίγες εβδομάδες μέχρι την λήξη της χρονιάς και την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Το «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκαναν την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ' λυκείου και από το υπουργείο εκφράζεται ικανοποίηση για την προσέλευση των μαθητών αλλά και για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πίσω στα θρανία τη Δευτέρα οι μαθητές γυμνασίου και Α' και Β' λυκείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ