ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακοπούλου: Μετά τα... «γαλλικά» κατά της Κεραμέως ήρθαν οι εξηγήσεις

Γιαννακοπούλου: Μετά τα... «γαλλικά» κατά της Κεραμέως ήρθαν οι εξηγήσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά το σάλο που προκάλεσαν τα «γαλλικά» της κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στη Βουλή, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, έσπευσε μέσω Facebook να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είπε, όταν είχε μείνει κατά λάθος ανοιχτό το μικρόφωνό της.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, εξήγησε, μέσω της ιστοσελίδας της στο Facebook, πως εξέφρασε με ανθρώπινο εκνευρισμό την αντίθεσή της σε ρυθμίσεις της κ. Κεραμέως «που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο».

«Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία: οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά».

Τι προηγήθηκε

Το ανοιχτό μικρόφωνο πρόδωσε τη Νάντια Γιαννακοπούλου που «πιάστηκε» να την πέφτει αλά … γαλλικά στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που ήταν ψηφολέκτης στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν αντιλήφθηκε ότι το μικρόφωνο στο έδρανο της ήταν ανοιχτό και ακούστηκε καθαρά και ξάστερα η τηλεφωνική της συνομιλία…

«Κάνουν Πρότυπο στην Πλάκα, τι μπλέκουν τα Πειραματικά με τα Πρότυπα; Τα έχει κάνει σκ@@@, θα γίνει χαμός, θα τη σκίσω… Σε κλείνω γιατί είμαι ψηφολέκτης», ακούστηκε να λέει στον συνομιλητή της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Λίγο αργότερα, κι ενώ το θέμα ήταν νούμερο ένα στις συζητήσεις στα πηγαδάκια της Βουλής, η Νάντια Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους παρουσιάσει τη δική της εκδοχή σε όσα έγιναν.

Παραδέχθηκε ότι τα έχει βάλει με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τη διάταξη που φέρνει προς ψήφιση για τα Πειραματικά Σχολεία και συγκεκριμένα τη Μαράσλειο.

Χαρακτήρισε παντελώς ανακόλουθη την κ. Κεραμέως, καθώς υποβαθμίζει το καλύτερο Πειραματικό Σχολείο, στο οποίο πηγαίνουν και τα παιδιά της.

"Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαρβόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως Πειραματικού Σχολείου", είπε στους δημοσιογράφους η κ. Γιαννακοπούλου και διευκρίνισε ότι συνομιλούσε με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μαράσλειου. Είπε ακομη, ότι η κ. Κεραμέως φωτογραφικά εξαιρεί το Μαράσλειο Πειραματικό δημοτικό από τη διασύνδεσή του με το Γυμνάσιο της Πλάκας όπως θα γίνει με τα υπόλοιπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ