ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για τη ζωή του Βασίλη Δημάκη

Χαρίτσης: Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για τη ζωή του Βασίλη Δημάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Χαρίτσης απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη να του δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει την πανεπιστημιακή σχολή στη  οποία φοιτά.

Στην ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η νέα -τρίτη- απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της.

Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Είναι ένα δικαίωμα που υπογραμμίζει την πίστη της Πολιτείας στη δυνατότητα επανένταξης των κρατουμένων.

Αυτήν τη δυνατότητα ναρκοθετεί η εκδικητική στάση της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου. Την καλούμε να εγκαταλείψει τις προσχηματικές δικαιολογίες και να σταθεί στην ουσία: στη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων και στην ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά στο κελί του.»

Συγκέντρωση συμπαράστασης

Η πρωτοβουλία καλλιτεχνών Support Art Workers καλούν αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Βασίλη Δημάκη. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνουν:

«Λίγα θέματα στον δημόσιο διάλογο στερούνται τόσο κατηγορηματικά αντιλόγου, όσο τα ευεργετικά αποτελέσματα της διασύνδεσης του σωφρονιστικού συστήματος με την εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρείται αυτονόητη η συμβολή της ενεργού φοίτησης στην κοινωνική επανένταξη και εν γένει, επανεκκίνηση των κρατουμένων…

Οι #SupportArtWorkers κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, τον οποίον η αδιαφορία της Πολιτείας και η αναλγησία του Σωφρονιστικού Συστήματος εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε Λευκή Απεργία, αρνούμενες με διάφορα προσχήματα, το δικαίωμά του στην εξ αποστάσεως συνέχιση των ακαδημαϊκών σπουδών του ως φοιτητού του "Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης" του ΕΚΠΑ.

Αύριο, Δευτέρα 25/5/2020, καλούμε σε συνάντηση στις 17.15 μ.μ. στην συμβολή της Λεωφόρου Κατεχάκη με την Οδό Κανελλοπούλου και, ακολούθως, σε πορεία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…

Κρατώντας στο ένα χέρι ένα βιβλίο και στο άλλο μια φωτογραφία του Βασίλη… (θα υπάρχουν τυπωμένες, όσοι όμως μπορέσετε, παρακαλείσθε να εκτυπώστε την δική σας, διότι αναλόγως την προσέλευση ενδέχεται να μην φτάσουν).

Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του από την πλευρά της Πολιτείας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ