ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κινητικότητα στον Έβρο

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κινητικότητα στον Έβρο
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η κυβέρνηση ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά διπλωματικών ενεργειών αναφορικά με την τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν κατά τη σημερινή συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ, ο πρωθυπουργός της Λιβύης παραχωρήσει το δικαίωμα στην Τουρκία να ξεκινήσει έρευνες νότια της Κρήτης, στα πλαίσια του μνημονίου που έχουν υπογράψει οι δυο χώρες.

«Η κυβέρνηση τόσο με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών όσο και με τη βεντάλια διπλωματικών ενεργειών έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα αποδεχθεί παράνομες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Ενώ, παράλληλα, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε την Τετάρτη, επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αλλά και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece για το τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Προηγουμένως, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως:

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Η δήλωση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται μετά από «μπαράζ» τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, με σημαντικότερη τη δημοσιοποίηση χαρτών για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ