ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Θα στοιχειώνω τον ύπνο και το ξύπνιο τους

Παπαγγελόπουλος: Θα στοιχειώνω τον ύπνο και το ξύπνιο τους
ΙΝΤΙΜΕ

Χαρακτηριστικά Όρμπαν απέδωσε στους κατηγόρους του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του ευθύνες στην υπόθεση της Novartis να καταθέσει ως «ύποπτος».

«Θα στοιχειώνω τον ύπνο και το ξύπνιο τους, δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει» είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά την κατάθεση του αιτήματος του για ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του αλλά και του καταλόγου με τους μάρτυρες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Όρμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που μου κάνουν… Αν μπορούσαν θα με φώναζαν κι αύριο κάποιοι… Εγώ, εδώ, θα είμαι μπάστακας. Θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει… Πάνε να ξεπλύνουν τη Novartis και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ… Θα ακούσουν αυτά που τρέμουν, για όλους, δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ειπωθούν… Σταγόνα- σταγόνα τους είχα πει, αυτοί πάνε βρόγχο- βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα- σταγόνα με καθαρό νεράκι… Θέλουν να σέρνεται στη Δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελόπουλος… Ακόμη δεν έχω πει ούτε το 1/10 απ΄όσα έχω να τους καταλογίσω… Αυτοί ειναι συμμορίτες, όχι εγώ…

Σε άλλο σημείο, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι επιχειρείται ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. «Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ζωοκλοπή, τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη».

Ο συνήγορος του εκ μέρους του πελάτη αναφέρθηκε στην κλήση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Να εξειδικευτούν τα αδικήματα, να έρθουν όλοι οι προϊστάμενοι (σ.σ. Εισαγγελία Πρωτοδικών, Εισαγγελία Εφετών, Οικονομικού Εγκλήματος κλπ.) να πουν αν πήρε ποτέ ένα τηλεφώνημα, όχι επιλεκτικά, όλοι, να πουν αν άκουσαν ποτέ λέξη Ρασπούτιν», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας, ο οποίος αναφερόμενος στην προθεσμία που ζήτησε, είπε: «Ζητήσαμε ένα μήνα προθεσμία, αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε… Δεν αποφάσισαν για χρόνο προθεσμίας, είναι σχεδόν 100.000 σελίδες η δικογραφία… Ανάλογα με την προθεσμία θα καθορίσουμε την πορεία μας… Αν πουν την άλλη Τρίτη θα τους κάνω να χοροπηδάνε… Έχουν γελοιοποιηθεί τους είπα (σ.σ. στα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή) στη συνείδηση λαού οι επιτροπές…».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσοβόλα, στα χέρια τους έχουν πάρει μόνον τις 10.000 από τις 100.000 σελίδες της δικογραφίας και των πρακτικών και τίποτα μετά την κατάθεση στην Επιτροπή της Ξένης Δημητρίου.

«Χθες πήραμε τα έγγραφα που είχαν στείλει οι εισαγγελείς… Μόνον καταθέσεις έχουμε πάρει κι όχι όλες… Σε πλημμελήματα, απλά σου δίνουν προθεσμία 15-30 μέρες προθεσμία», συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ