ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ενημέρωση Δερμιτζάκη για την πορεία του κορωνοϊου και τις έρευνες για εμβόλιο

Βουλή: Ενημέρωση Δερμιτζάκη για την πορεία του κορωνοϊου και τις έρευνες για εμβόλιο
ΙΝΤΙΜΕ

Αργή είναι η εξέλιξη του κορωνοϊού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητή Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντή στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030», Εμμανουήλ Δερμιτζάκη.

 

Ενημερώνοντας τη Βουλή, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει ένας καλός συνδυασμός εμβολίου και φαρμάκων για την αντιμετώπιση του ιού και επεσήμανε πως ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού θα μπορούσε να τον μπλοκάρει και να τον σβήσει.

«Αυτή τη στιγμή ο ιός εξελίσσεται αργά, και η πρώτη δόση εμβολίου θα μας καλύψει για 2 ή 3 χρόνια», είπε, υποστηρίζοντας ακόμη πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι δεν θα αναπτυχθούν αντισώματα σε κάποιον που έχει νοσήσει, εκτός αν έχει κάποιο σπάνιο ανοσολογικό πρόβλημα.

Αναφερόμενος στις έρευνες για εμβόλιο, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τις ελληνικές εταιρίες που διαθέτουν τις τεχνολογικές υποδομές.

Έκρουσε ακόμη, καμπανάκι ενόψει ανοίγματος του τουρισμού, λέγοντας πως «θα μπουν χιλιάδες κροτήματα στην Ελλάδα στην περίοδο αύξησης του τουρισμού, για να είναι αυτό διαχειρίσιμο θα πρέπει επιχειρήσεις και άτομα να έχουν συγκεκριμένη ευθύνη».

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη στοχευμένων και δειγματοληπτικών τεστ και της χρήσης μάσκας όπου αυτή απαιτείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ