ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επέβαλε σε 500.000 να ζήσουν για 3 μήνες με μόλις 800 ευρώ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επέβαλε σε 500.000 να ζήσουν για 3 μήνες με μόλις 800 ευρώ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος των 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες στηλίτευσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η κυβέρνηση επέβαλε σε 500.000 ανθρώπους να ζήσουν για τρεις ολόκληρους μήνες με μόλις 800 ευρώ. Σήμερα, 15 Ιουνίου, με μεγάλη καθυστέρηση, προχωράει στην καταβολή του ανεπαρκούς επιδόματος των 534 ευρώ για τον Μάιο. Την ίδια στιγμή, για μία ακόμη φορά επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός ενίσχυσης. Το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ για τον επιστημονικό κόσμο εξαντλήθηκε στο φιάσκο των vouchers και σε ανεπαρκή μέτρα που δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ύφεσης.

Τώρα η ΝΔ λέει σε χιλιάδες ανθρώπους να κόψουν το λαιμό τους και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει να μοιράζει αφειδώς λεφτά σε ανύπαρκτα sites, αλλά όχι στους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο.»

Εισόδημα έκτακτης ανάγκης

Από τη μεριά της, η Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στον ρ/σ Κόκκινο αναφέρθηκε στο Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που επεξεργαστήκαμε ως μέρος του «Μένουμε Όρθιοι» είναι το νέο δίχτυ ασφαλείας για τα νοικοκυριά κατά των επαναλαμβανόμενων κρίσεων. Είναι η μερική αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε λόγω της πανδημίας, για όλα τα νοικοκυριά που έστω και ένα μέλος τους ανήκει στις κατηγορίες που δεν πήραν καμία ενίσχυση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, καλλιτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνολικά 1.900.000 άμεσα πληττόμενοι, 4 εκ. μέλη νοικοκυριών. 400 € είναι το ποσό της ενίσχυσης για τον άμεσα δικαιούχο, 200 € για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και 100 € για κάθε ανήλικο παιδί. Συνολικό κόστος 3,5 δις € για 4 μήνες και επαναξιολόγηση των αναγκών με τη λήξη του 4μήνου αφού το πρόγραμμα είναι συγκοινωνούν δοχείο με την αποκατάσταση των εισοδημάτων. Το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης στοχεύει συγχρόνως στην τόνωση της οικονομίας, μέσω της διατήρησης του επιπέδου ζήτησης και κατανάλωσης των νοικοκυριών.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ