ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Πουθενά δεν ακούγεται ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Παπαγγελόπουλος: Πουθενά δεν ακούγεται ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά για τον υποτιμητικό τρόπο αντιμετώπισης της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και τη στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη πήρε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή, που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης "άδειασε" -σύμφωνα με πληροφορίες- τον Νίκο Παππά, κάτι το οποίο απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς σύμφωνα με το ηχητικό είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα» εννοώντας την Τουλουπάκη και να της μιλήσετε

Δ. Παπαγγελόπουλος: Που αποδεικνύεται οτι τα λέει ο κ. Παππάς;

Κ. Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή

Δ. Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ. Παππάς είναι νέος και έχει αντοχές.

Αναφορικά με τη σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού, φέρεται να κατέθεσε ότι πουθένα δεν ακούστηκε ότι ο ίδιος στοχοποίησε τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και πως δεν υιοθετεί την ηχογράφηση. Θέλησε ωστόσο, να διευκρινίσει πως δεν αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρεβα Γκραμπόφσκι;

Κ. Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοειτε οτι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι, αλλά το έκανε ο Παππάς.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό... Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαγγελόπουλος επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματος, ότι δηλαδή, αν τολμούν να διευρύνουν το κατηγορητήριο με τον Νίκο Παππά. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να είπε στα μέλη της πλειοψηφίας "να τον φωνάξουν το σαββατοκύριακο να τους τα πει". Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμαναν μάλιστα, ότι δεν υπάρχει απόσταση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον Νίκο Παππά.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μάλιστα, φέρεται στη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου να είπε: "Ο Παππάς δεν είπε ποτέ ότι ο Παπαγγελόπουλος ζήταγε λεφτά, αλλά ότι είχα ατζέντα. Κι είπα τι είναι η ατζέντα και το ξέρει ο κ. Παππάς. Εδώ προσπάθησαν να εμφιλοχωρήσουν μεταξύ εμού και του κ. Παππά δήθεν διάσταση. Καμία διάσταση. Ο Παππάς δεν είπε τίποτα σε βάρος μου, εγώ δεν λέω τίποτα σε βάρος του, γιατί δεν υπάρχει. Η ατζέντα μου ήταν μία, η καταπολέμηση της διαφθοράς. Αυτή μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός, αυτή είχα από νεαρός αντιεισαγγελέας!"

Πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής ανέφεραν επίσης, ότι σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε πως η Ελένη Ράικου φοβόταν. Αναφερόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε έρευνα για το ποιος ήταν ο Ρασπούτιν στα τέλη του 2018, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή, η κα Ελένη Ράικου κληθείσα να καταθέσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών είπε:

«Δεν εχω να καταθέσω τώρα τίποτε. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου σε σχετικό ερώτημα, τον Ιανουάριο 2020, ενώπιον της Επιτροπής φέρεται να είχε πει:

«Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα "δεν το ανέχομαι". Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα "ως εδώ")».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ