ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει ο τουρισμός: Πρεμιέρα πτήσεων με θετικά μηνύματα από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες

Ανοίγει ο τουρισμός: Πρεμιέρα πτήσεων με θετικά μηνύματα από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με μηνύματα υπέρ της Ελλάδας από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες, που συγκαταλέγουν τη χώρα στους κορυφαίους και ασφαλείς προορισμούς ανοίγει την Τετάρτη 1η Ιουλίου ο τουρισμός, με τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ήδη λειτουργούσαν, να υποδέχονται τουρίστες από το εξωτερικό.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ μεγάλες εταιρείες τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει να διαφημίζουν την χώρα μας.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI, που είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών στο κόσμο, δηλώνει ότι θα ξεκινήσει να διοχετεύει ξένους τουρίστες προς την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον είναι αρχικά από χώρες όπως Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία και σταδιακά θα ακολουθήσουν και ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Ελλάδα, θα πρέπει 48 ώρες πριν να συμπληρώσουν μια φόρμα στην οποία θα ενημερώνουν τις Αρχές με στοιχεία σχετικά με τον Covid-19.

Την εν λόγω φόρμα θα έχουν μαζί τους στο αεροπλάνο και θα την παραδίδουν στις Αρχές.

Από τη φόρμα αυτή θα επιλέγονται άτομα για τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το νησί των ιπποτών, τη Ρόδο, και ανακοίνωσε ότι καθημερινά θα γίνονται 605 τέτοιοι έλεγχοι, ώστε να υπάρχει ικανός αριθμός στοιχείων και έλεγχοι που θα είναι στοχευμένοι.

Έτσι, η Πολιτεία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε τι σημείο βρισκόμαστε.

Καλωσόρισμα από τον Χάρη Θεοχάρη

Καλωσόρισμα στους τουρίστες από την Κω θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος θα υποδεχθεί από τη Γερμανία μία πτήση με γιατρούς οι οποίοι είχαν εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα στη πανδημία προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε ασθενείς.

Στα νησιά υπάρχει αισιοδοξία για τον αριθμό τουριστών που θα τα επισκεφθούν, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της λαμβάνει μέτρα για να ταξιδέψουν με ασφάλεια όλοι και ειδικά οι Έλληνες που αναμένεται να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, δηλώνει ότι η οικονομία μπορεί να προχωρήσει με μία προϋπόθεση: ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ασφαλής για τους πολίτες, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες.

Η χώρα θα στείλει για άλλη μια φορά, τονίζει ο κ. Κόσνολας, το μήνυμα της ασφαλέστερης χώρας. Στο νησί της Κω ο υπουργός Τουρισμού, εκτός από τους 170 γιατρούς που θα υποδεχθεί από τη Γερμανία, θα συναντήσει και με υψηλόβαθμα στελέχη της TUΙ, τα οποία με την ίδια πτήση επισκέπτονται την Ελλάδα για την πρεμιέρα του Τουρισμού.

Στην πρώτη γραμμή και πάλι ο Χαρδαλιάς

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη Ρόδο επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη και τόνισε σε δηλώσεις του εκεί ότι «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται.

Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια της πλατφόρμας, η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει ελέγχους με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και σε μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης:

«Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα της οικονομίας και ειδικά την στήριξη του τουρισμού σε κάθε επίπεδο και εδώ στο πολύ όμορφο βόρειο Αιγαίο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας, όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται εδώ θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο εδώ οι νησιώτες μας, όλοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει και να είναι και να παραμείνουν αργότερα ασφαλείς».

Συνέστησε επίσης ψυχραιμία:

«Με νηφαλιότητα να αντιμετωπίζουμε το κάθε κρούσμα που θα παρουσιασθεί γιατί πίσω από τη διαχείριση αυτή είναι τα νησιά μας, η ανάγκη να μη στιγματιστεί ο τουρισμός μας, να μη δημιουργήσουμε λάθος εικόνα μέσα από φήμες ή διαφορετικές προσεγγίσεις και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα για το καλό της πατρίδας για το καλό των επόμενων γενεών, για το καλό των ίδιων μας των παιδιών».

Σε ό,τι αφορά στους τουρίστες από την Τουρκία ανέφερε ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά μέχρι 15 Ιουλίου.

«Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή. Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ