ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για τη λίστα Μπόργιανς

Γεροβασίλη: Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για τη λίστα Μπόργιανς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη λίστα Μπόργιανς μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

«Όπως έχει πει και ο κύριος Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Ένας λόγος παραπάνω σήμερα που ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες πλήττονται από σκληρά μέτρα, έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους από μέτρα των μνημονίων των τελευταίων περίπου έξι ετών. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθανθεί δικαιωμένος και εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα», ανέφερε αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» και συνέχισε λέγοντας:

«Με αυτή την έννοια, χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από την πλευρά του κυρίου Μητσοτάκη, που σήμερα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, όσον αφορά αυτά τα οποία καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί cd με στοιχεία καταθετών-φοροφυγάδων από τη Ρηνανία-Βεστφαλία.

Όπως φαίνεται, σε επιστολές που έχουμε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κάλεσε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ να συναντηθούν και να συζητήσουν και για την οικονομική κρίση, αλλά και να δώσει cd με στοιχεία καταθετών.

Αναφέρεται τηλεφωνική απάντηση από τον διευθυντή του γραφείου του κυρίου Σαμαρά, η οποία απορρίπτει αυτήν την πρόταση.

Επ' αυτού νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν να έχεις ή να μπορείς να έχεις στο χέρι σου εργαλεία που να είναι προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς. Η δική μας κυβέρνηση, ξέρετε, ότι μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες».

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον κύριο Παπασταύρου με τη σύζυγο του κυρίου Μητσοτάκη και την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε ότι «εμείς περιμένουμε από τον αρχηγό, τον πρόεδρο της ΝΔ - χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν - δεν είμαστε απ' αυτούς, δεν δρούμε με αυτόν τον τρόπο ρίχνοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα», μια υπεύθυνη στάση, με βάση τις αρχές της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει ο ίδιος να δώσει καθαρές εξηγήσεις, απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα.

Γιατί, πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια, περιμένουμε απαντήσεις από τον κύριο Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και για το πόθεν έσχες το δικό του (Μητσοτάκη), που φέρεται να μην έχει δηλώσει τις εταιρείες της συζύγου του».

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε κατηγορηματικά ότι «το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αυτή τη στιγμή είναι ισχυρή και έχει πλήρη γνώση της πολιτικής που πρέπει να ακολουθεί, τι είναι υποχρεωμένη δηλαδή να κάνει και τι μπορεί να κάνει.

Όλα γίνονται μέσα από έναν ευρύ διάλογο και βεβαίως δεν υπάρχει θέμα μη σταθερότητας της κυβέρνησης. Θέλω μόνο να πω το εξής: Πραγματικά, είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, είναι καθοριστική στιγμή, θα έλεγα, με πολλά σημαντικά ζητήματα ανοιχτά για το επόμενο διάστημα –ελπίζω για το επόμενο μικρό διάστημα- όπως είναι τα ζητήματα της αξιολόγησης, το Μεταναστευτικό, τα ζητήματα που συζητάμε σήμερα, που άπτονται και του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού κ.λπ. Είναι μια στιγμή που, γίνονται όλες οι προσπάθειες, από την πλευρά της κυβέρνησης, και με πλήρη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε αυτά τα θέματα να διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως ξέρετε, περνώντας την αξιολόγηση, τελειώνοντας γρήγορα την αξιολόγηση που είναι ο στόχος μας, αλλά που έχουμε και συμμάχους αυτή τη στιγμή τους Ευρωπαίους εταίρους απέναντι σε αυτό, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να αρχίσουμε την πραγματική συζήτηση για το ελληνικό χρέος και για τα ζητήματα διευθέτησης του που θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια την οικονομική ζωή του τόπου. Επομένως, οτιδήποτε γύρω απ' αυτό συζητείται, αντιλαμβάνεστε ότι απλώς προκαλεί μια «φασαρία», χωρίς να «πατάει» κάπου πραγματικά. Είμαστε εδώ, είμαστε μια κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της στιγμής και σε πλήρη συνοχή απέναντι στο καθήκον μας στον ελληνικό λαό.»

Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτά τα σενάρια προκύπτουν από την ελπίδα αυτών «που ο ελληνικός λαός έστειλε πριν από περίπου 4 μήνες στην αντιπολίτευση ότι θα επανέλθουν με άλλον τρόπο στην κυβέρνηση. Δεν μπορούν να το παραδεχθούν ακόμη κάποιοι κύκλοι. Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Υπάρχει η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και μια κυβέρνηση η οποία έχει μια πλειοψηφία συνεκτική και ισχυρή, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση για τα επόμενα 3,5 χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα:

Νέα επίθεση στον Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση με τους αγρότες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ