ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση στον Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέα επίθεση στον Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρέστη το πρωί ο κ. Μητσοτάκης αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Προέδρου της, κ. Πατούλη, στο πλαίσιο της έναρξης ενός διαλόγου της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα πολιτικά κόμματα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολλές προεκλογικές εξαγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν κάνοντας λόγο για μια εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δεν θέλει να δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση τις αρμοδιότητες που θα μπορούσε να διεκδικήσει.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν «εχει μπει στον κόπο να συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία δομών οι οποίες είναι απαραίτητες για την επίλυση του προβλήματος.

Εμείς κατακρίνουμε αυτή την έλλειψη διαλόγου», είπε, τονίζοντας όμως πως δεν μπορεί να υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές μετάθεσης του προβλήματος. «Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε εθνική πλάτη, έχω ξεκαθαρίσει πως το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αντιπαράθεση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση, όμως το ζήτημα μας αφορά όλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

O Πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας μίλησε και στην εκπομπη Hard Talk του BBC από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα και η συνεντευξή του μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.

«Η Ελλάδα υπέφερε απο τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο προεδρος της ΝΔ σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν ξέρει αν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλα το τελικό αποτέλεσμα ειναι πως ο ελληνικός λαος το πλήρωσε, οπως ανέφερε, ακριβά.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ειπε επίσης πως ο πρωθυπουργός ειναι η τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής και τόνισε οτι εκείνος εχει αποφασίσει να βάλει ενα τέλος στις παλιές πρακτικές του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

"Ήμουν και ειμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μου πολιτικού κόμματος. Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανα. Εχουμε αναλαβει την ευθύνη μας για το παρελθον. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Ειναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρεπει να τελειώσουμε με αυτη την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς".

Σχετικα με την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, ειπε οτι ηταν αουτσάιντερ οταν άρχισε την καμπάνια του, οτι ειπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ενα νεο αφήγημα.

"Θεωρώ τον εαυτό μου εναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο", επισήμανε και εξαπέλυσε ξανα βολές κατα της κυβέρνησης λέγοντας οτι η ανικανότητα ειναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός.

Ειδικα για την οικονομία ο προεδρος της ΝΔ ειπε οτι τωρα πληρώνουμε το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κατηγόρησε το κυβερνών κομμα διότι σήμερα υπαρχει δημοσιονομικό κενό.

Για το ασφαλιστικό τόνισε οτι χωρις ανάπτυξη δεν υπάρχει λύση και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή οτι η Ελλαδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς 3-4%.

Πρόσθεσε επίσης οτι ο πρωθυπουργος δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει και η μεγάλη διαφορά μεταξυ τους ειναι οτι "εμείς επιστρέφουμε σε τροχιά βιώσιμης αναπτηξης" ενω κατηγόρησε και τους υπουργους του ΣΥΡΙΖΑ οτι εμποδίζουν τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι τόνισε επιπλέον οτι η κοινωνική πολιτική ειναι στο επίκεντρο της ατζέντας της ΝΔ, οτι πιστεύει στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μίλησε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετα την εκλογή του.

"Δουλειά μου ειναι να λέω την αλήθεια. Δεν θα υποστηρίξουμε μέτρα που πάνε τη χώρα σε λάθος καρεύθυνση. Η χωρα εχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση", ανέφερε συμπληρώνοντας:

"Ελπίζω να γίνω πρωθυπουργος. Ως αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης δουλειά μου ειναι να βγει πρώτη η ΝΔ στις επόμενες εκλογές".

Για το θεμα του μεταναστευτικού ο κ. Μητσοτάκης ειπε οτι απαιτείται εθνική προσέγγιση και πως η Ευρώπη πρεπει και αυτη να κανει όσα εχει υποσχεθεί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα στον οποίο και θα επισημάνει τους κινδύνους από το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί στη Λεωφόρο Συγγρού με αντιπροσωπεία των αγροτών από τα μπλόκα όλης της χώρας, η οποία νωρίτερα θα έχει συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις που θα του διατυπώσουν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα εκφράσει τη συμπαράστασή του ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί πως οι αγρότες έχουν κάθε δίκαιο να αισθάνονται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει κοροιδέψει προεκλογικά και τάσσεται κατά των νέων μέτρων φορολόγησής τους.

Από εκεί και πέρα όμως αναμένεται να τους ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να στηρίξει κινητοποιήσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή ζωή του τόπου και θα τους ζητήσει να ανοίξουν τους δρόμους.

Στη ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά πως οι αγρότες έχουν απόλυτα δίκιο στα αιτήματά τους καθώς αν προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιό της για νέα φορολογία αλλά και για νέες εισφορές τότε ο πρωτογενής τομέας στη χώρα θα σβήσει.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους αγρότες εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών που έχει με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και την Τετάρτη με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε αυτές τις επαφές ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία θα κατηγορήσει για προσπάθεια σειράς παρεμβάσεων σε ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου και θα ενημερώσει τους βουλευτές για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις εκεί επαφές του με βασικό θέμα το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης:

Συναντήσεις Μητσοτάκη με αγρότες και ΚΕΔΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ