ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει - Ανακτούμε τον έλεγχο

Μηταράκης: Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει - Ανακτούμε τον έλεγχο
ΙΝΤΙΜΕ

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης για το επόμενο διάστημα παρουσίασε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για κριτική με κραυγές την ώρα που οι ροές μειώνονται. 

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει. «Aνακτούμε τον έλεγχο», είπε και συμπλήρωσε πως η αποσυμφόρηση στα νησιά επιτυγχάνεται χωρίς να δημιουργούνται νέες δομές και να γεμίζουν οι υπάρχουν.

Σε ότι αφορά στις δράσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε πως: 1ον) τα νέα κέντρα θα προσφέρουν μία βιώσιμη και αξιοπρεπή καθημερινότητα στους αιτούντες άσυλο που θα διαμένουν σε αυτά. Με συστήματα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου και ασφαλείς περιφράξεις, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και στους διαμένοντες και στις τοπικές κοινωνίες, 2ον) επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

«Εσείς, σε 4 χρόνια, πραγματοποιήσατε μετά βίας 1.862 επιστροφές. Για εμάς, οι επιστροφές είναι βασικός στόχος της χώρας αλλά και ζητούμενο της διαπραγμάτευσης τουνέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Μετανάστευσης», είπε και σημείωσε πως στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. «Ήδη από τον Ιούνιο λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη η οποία προσφέρει αυτοκαταγραφή ερωτηματολογίου ασύλου, απελευθερώνοντας περίπου 20 χιλιάδες εργατοώρες, μεταβολή στοιχείων, μειώνοντας την ανάγκη επίσκεψης σε περιφερειακά γραφεία. Και δυνατότητα αναζήτησης του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης. Σύντομα επιλύουμε ψηφιακά και το θέμα του ΑΦΜ και επόμενοςστόχος την δυνατότητα απόκτησης τραπεζικού λογαριασμού», ανέφερε.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν το λόγο κατηγόρησαν την κυβέρνηση για υποκρισία, ακρότητες και φλέρτ με την ακροδεξία, λέγοντας ότι στο ζήτημα διαδικασιών χορήγησης ασύλου η κυβέρνηση κινείται εκτός νομιμότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ