ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για καταγγελίες Καλογρίτσα: Πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση εξουσιών και στη Δημοκρατία

Πέτσας για καταγγελίες Καλογρίτσα: Πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση εξουσιών και στη Δημοκρατία
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για «πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα.

«Δεν βλέπω κάποιο θέμα Καλογρίτσα. Βλέπω μια συνέχεια αποκαλύψεων γύρω από ένα παρακράτος, που όλα αυτά τα στοιχεία συντείνουν στο γεγονός ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα υπήρχε ένα παρακράτος που είχε να κάνει με παραδικαστικά κυκλώματα, προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ και μια προσπάθεια δημιουργίας ενός καθεστώτος για να μείνει στην εξουσία μια ομάδα ανθρώπων, η οποία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγωνία του κόσμου μέσα στην οικονομική κρίση. Είναι μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που έχει κρατήσει στο ζήτημα, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον Νίκο Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να δείξει ότι «δεν τον ακουμπά» αυτό το θέμα.



«Αντίθετα, παίρνοντάς τον αγκαλιά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του» είπε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Είχαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με τον κορωνοϊό και κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης που έσωσε ζωές. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν σε ΜΜΕ για να στηρίξουν κάποια Μέσα. Κάναμε μια διαδικασία με πλήρη διαφάνεια και δώσατε στη δημοσιότητα τα Μέσα και τα ποσά» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Οι αναφορές στη “λίστα Πέτσα” είναι απλώς για να υπάρχει αντιπολιτευτική κριτική».

Σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είπε:

«Για δεύτερη φορά προσβάλλει τους δημοσιογράφους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάντα κάποιος άλλος, υπάρχει πάντα ένας εχθρός».



Για την τουρκική προκλητικότητα

Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμπεριφορές αυτές έχουν καταδικαστεί πολλές φορές από τους μεγάλους «παίκτες».

«Άλλο πράγμα να είναι κάποιος ισχυρός και άλλο προκλητικός. Έχουμε τη δύναμη ως χώρα να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε σε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση».

Χαρακτήρισε δε, ένα καλό πρώτο βήμα την επικοινωνία ΜητσοτάκηΕρντογάν.

«Πρέπει να προσέξουμε»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ακόμη μια φορά έκκληση να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα.

Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού που έχουν παρατηρηθεί σε εκδηλώσεις, ο Στέλιος Πέτσας είπε:

«Για να μην γίνουμε για τα πανηγύρια θα πρέπει να προσέξουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκες, όπου απαιτείται και να τηρούμε τις αποστάσεις».

Όσον αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, τόνισε:

«Ξέραμε ότι θα τα είχαμε όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε αποφάσεις μας, όπως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που επειδή τα στοιχεία ήταν θετικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ