ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

ΝΔ: Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη ΝΔ ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κάνοντας λόγο για δραματική επιδείνωση της κατάστασης εξαπολύοντας ανοιχτά επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορούν για ανικανότητα να διαχειριστεί την κρίση.

Αν και στη Συγγρού έχουν αποφασίσει να μην κινηθούν «αντιπολιτευτικά» στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «εθνικό ζήτημα» και προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική γραμμή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό για τον οποίο τονίζει, πως δεν έχει κανένα επιχειρισιακό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κρίσης.

Παράλληλα θεωρεί πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε πλήρως να θέσει το θέμα στην σωστή ευρωπαϊκή του διάσταση, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται απομονωμένη με κίνδυνο να είναι αυτή που θα αναγκαστεί να διαχειριστεί μόνη της το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Σε αυτή τη λογική στη ΝΔ ζητούν την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό επισημαίνοντας πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει μόνος του για τις επόμενες κινήσεις.

Όπως λένε η ίδια η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες μιλούσε για επικείμενο κλείσιμο των συνόρων μας, κάτι που επιβεβαιώνει, όπως λένε, ότι «το μόνο μέλημά της ήταν να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και όχι ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης». Στη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις επαφές του στο εξωτερικό με στόχο να υπάρξει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη από τους εταίρους στην Ελλάδα.

Στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ μετέχουν επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Νίκος Δένδιας, η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε ακόμη

Λαμία: Επισκεύασαν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο για στέγαση προσφύγων

Χώρα σε κατάσταση SOS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ