ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αναγνώρισης τίτλων σπουδών

Ν. Φίλης: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αναγνώρισης τίτλων σπουδών
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως οι περίπου 3000 φάκελοι που αφορούν στην εξέταση των τίτλων σπουδών και εκκρεμούν στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη λύση του προβλήματος βρίσκεται στην τελική φάση.

“Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, για αυτή την καθυστέρηση που δεν τιμά κανένα και ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους. Μέχρι τέλος τους έτους θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Το κληρονομήσαμε από τις λάθος κινήσεις και τις άστοχες παρεμβάσεις από το 2010 και μετά, που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ομηρία χιλιάδων νέων ανθρώπων, η οποία προκλήθηκε από την γιγάντωση των αρμοδιοτήτων του ΣΕΑΠ αλλά και την κατάργηση, τόσο της διάταξης που προέβλεπε ότι αρμόδιες αρχές ήταν οι οικείες επαγγελματικές οργανώσεις, όσο και της υπηρεσιακής μονάδας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για διοικητική υποστήριξη.

“Προωθούμε σχέδιο επικαιροποίησης και βελτίωσης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος, με στόχο να καθιερώσουμε ένα ευέλικτο σχήμα εντός των δομών του υπουργείου, με την συνεπικουρία επιμελητηρίων ώστε αυτό το όργανο να μπορεί γρήγορα να εξετάσει όλους τους εκκρεμείς φακέλους”, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε ότι “χιλιάδες νέοι ταλαιπωρούνται για κάτι λογικό και νόμιμο που έπρεπε να είχε γίνει χθες. Ελπίζουμε τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ