ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η απομάκρυνση Τσίπρα είναι ιστορική αναγκαιότητα

Κ. Μητσοτάκης: Η απομάκρυνση Τσίπρα είναι ιστορική αναγκαιότητα

Από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που έχει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση ασκώντας σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό τον οποίο και χαρακτήρισε “αμετανόητο και προσβλητικό”.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση παρουσιάζοντας συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής με μείωση της υπέρμετρης φορολογίας και δίνοντας έμφαση στην αντίστοιχη μείωση της κρατικής δαπάνης, στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Παράλληλα παρουσίασε και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν, όπως είπε, προοπτική και ελπίδα στους πολίτες. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο απολύτως κοστολογημένο ενώ δριμύτατη ήταν και η επίθεσή του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός 2 ετών για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% ενός 2 ετών ενώ θα επανέρθει ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Τέλος αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10 χιλιάδες στις 25 χιλιάδες ευρώ.

«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπομείνει αδιαμαρτύρητα την φορολογική της εξόντωση.Πολύ περισσότερο όταν αυτή δρομολογείται για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος. Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας και μέτρα ανακούφισης τα οποια θα γίνουν σταδιακά με τη βελτίωση της οικονομίας. Ετσι έκανε λόγο για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με συντελεστή 9%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς και μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.Μάλιστα ανακοίνωσε ένα πλαίσιο περικοπών και περιστολής των δαπανών με παράλληλη αναδιαμόρφωση του κράτους ύψους 1,5 δις ως ισοδύναμα.

"Αυτός ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως "σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα” είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα που απελευθερώνει και είναι δίπλα όχι απέναντι στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους, που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα, που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής και που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι «ξεχασμένοι Έλληνες». Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική του κατά του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως “εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του και πως επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. “Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει. Ποτέ” είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως οι πολίτες πια ξέρουν πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει “φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση, Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια. Διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση.” Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ “η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής” καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών.”

Η επικίνδυνη συμπεριφορά της θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο" είπε χαρακτηριστικά επαναφέροντας το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα ανέφερε πως αποτελεί θλιβερή αλήθεια ότι για πρώτη φορά από το 1974 τίθεται ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας μας. «Η αντισυνταγματική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών έχει ως μόνο σκοπό τον περιορισμό της πολυφωνίας, τη δημιουργία μιας νέας διαπλοκής και ενός τοπίου ενημέρωσης φιλικού προς την κυβέρνηση.Οι πολλαπλές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπονομεύουν τη ανεξαρτησία της και αμφισβητούν την ίδια τη διάκριση των εξουσιών, θεμέλιο λίθο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος.Η απαξίωση της Βουλής έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κινείται ευθέως στα όρια της Συνταγματικής τάξης. Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, πόλη σύμβολο των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, στέλνω στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρο μήνυμα. Φτάνει πια!Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει άλλες εκπτώσεις στην τραυματισμένη πολιτική μας ζωή. Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα «Μαδούρο» δεν χωρούν. Όσο κι αν κάποιοι τους θαυμάζουν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οσον αφορά το όραμά του για το κράτος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό θα πρέπει να σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων, να καθορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικού κράτους, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους του και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας καθώς και να κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή, θα επιβάλλει παντού την ψηφιακή υπογραφή και θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό με άνοιγμα στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

"Στο γύρισμα της ιστορίας που ζούμε σήμερα, διαλέγουμε το μονοπάτι της αλήθειας, της υπεύθυνης και σκληρής δουλειάς. Αυτό που οδηγεί σε θριάμβους. Διαλέγουμε το μοναδικό δρόμο μέσα από τον οποίο η δική μας γενιά θα σηκώσει την πατρίδα μας και πάλι ψηλά. Για να επιστρέψει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Για να αναστήσουμε την ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ