ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πόρισμα για την Attica Bank ζητεί η εξεταστική επιτροπή

Το πόρισμα για την Attica Bank ζητεί η εξεταστική επιτροπή

Επιστολή προς τον Γιάννη Στουρνάρα με την οποία θα του ζητείται το πόρισμα που συνέταξαν από κοινού η ΤτΕ με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ για την Attica Bank, θα αποστείλει η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το πόρισμα θα κατατεθεί στη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής και τα μέλη της θα έχουν μεν πρόσβαση, αλλά δεν θα μπορούν να το λάβουν στα χέρια τους, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές.

Η υπόθεση της Attica Bank και τα δάνεια που φέρεται να δόθηκαν προς τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ανέβασαν τους τόνους στην εξεταστική επιτροπή, με τον Δημήτρη Σταμάτη από τη ΝΔ να επιμένει στην ανάγκη κλήτευσής του. Ο πρώην υπουργός ζήτησε ακόμη, να κληθούν όλοι οι υπερθεματιστές, καθώς επίσης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Το αίτημά του να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία που σημείωσε ότι έχει προγραμματιστεί η παρουσία τους μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Εδώ δεν κάνουμε πασαρέλα», ανέφερε ο Γιάννης Γκιόλας, «εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ και ας μην προδικάζουμε την επόμενη ημέρα», σχολίασε η Αννέτα Καββαδία, ενώ για μάχες οπισθοφυλακής μίλησε ο Νίκος Συρμαλένιος. Η επιμονή και οι αναφορές του σε φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση επιχειρηματία που παίρνει δημόσια έργα προκάλεσε ένταση με τον πρόεδρο της επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο να του λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Στο θέμα επανήλθε ο Ανδρέας Λοβέρδος που αναφέρθηκε στις δηλώσεις Κουρουμπλή για πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Η επιτροπή αποφάσισε ακόμη, να αποδεχθεί πρόταση του ίδιου του Κώστα Γιαννίκου να καταθέσει μετά τα όσα του καταλόγισε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Κουρής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ