ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ξυδάκης: Σήμερα ο Τσίπρας θα απαντήσει στον Ερντογάν (vid)

Ν. Ξυδάκης: Σήμερα ο Τσίπρας θα απαντήσει στον Ερντογάν (vid)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα αποτελέσματά της, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

«Σήμερα έχει ΚΥΣΕΑ και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από τον Πρωθυπουργό», ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει όλο τον δυτικό κόσμο, σε κάποιες αιφνίδιες εκρήξεις αναθεωρητισμού και στη συνέχεια σε κάποιες αναδιπλώσεις».

Παράλληλα, ο κ. Ξυδάκης, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, τόνισε ότι «έχει μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της Τουρκίας, η οποία δεν είναι πίεση από κάποια αντιπολίτευση, ενόψει εκλογών» και ότι «τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται ένας βαθύς και ευρύς μετασχηματισμός της ίδιας της τουρκικής κοινωνίας».

«Θα μπορούσαμε να πούμε με απλά λόγια ότι είναι σαν να μεταβαίνει από το κοσμικό κράτος του κεμαλισμού σε ένα είδος λαϊκού ισλάμ», κατέληξε ο κ. Ξυδάκης, αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν επιζήμια για την χώρα του και ότι «προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως νίκη» για την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ