ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καρφιά» του Δρίτσα στην κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τα «καρφιά» του Δρίτσα στην κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στο δικό του «αντάρτικο» προχώρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος «κόπηκε» από τον Αλέξη Τσίπρα στο 11μελές Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις «δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 και πρόσθεσε: «δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, «δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε ότι «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη αναπτυξιακή με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση» καταλήγοντας ότι αυτή η αντίφαση «δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ