Κ. Ζουράρις: «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»
Έκπληκτοι έμειναν όσοι άκουσαν το πρωί τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει».
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ήταν η ακριβής έκφραση του Κώστα Ζουράρι.
Ο υφυπουργός Παιδείας, παράλληλα ανέφερε ότι η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, και ότι «τελεί υπό απειλήν».
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, θέλησε να καταλαγιάσει τα πνεύματα και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
01:00
Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος
00:30
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57