ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένη η Μέρκελ για τις εξαγγελίες Τσίπρα: «Πρώτα ενημερώνουν»

Ενοχλημένη η Μέρκελ για τις εξαγγελίες Τσίπρα: «Πρώτα ενημερώνουν»
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONNETI

Άπραγος φαίνεται πως θα φύγει από το Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς φαίνεται πως τα ελληνικά αιτήματα δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του CNN Greece από το Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλου η Άνγκελα Μέρκελ αναφορά με τα θέματα του ελληνικού προγράμματος, που έθιξε ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μία φορά τον παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα του Eurogroup, ζητώντας μάλιστα να διατηρηθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κάνοντας μία έμμεση αναφορά στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους Θεσμούς, ζήτησε να υπάρχει πρώτα ενημέρωση πριν από κάθε κίνηση, έτσι ώστε η όποια κυβερνητική απόφαση να μην εκλαμβάνεται ως μονομερής ενέργεια.

merkel tsipras 10

Μάλιστα, για πρώτη φορά στις επαφές της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η κα Μέρκελ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του Βερολίνου για το γεγονός πως μέλη της ελληνικής κυβέρνησης για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης στοχοποιούν συνεχώς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και τη γερμανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στην Άνγκελα Μέρκελ τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως έχει μεγάλη σημασία η ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, αλλά και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ, καθώς και την πιθανή επιθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με την Άνγκελα Μέρκελ να φέρεται να του απάντησε πως δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς ΔΝΤ και αυτή είναι η συμφωνία που έχει εγκρίνει και το γερμανικό κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ