ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αιχμές κατά δικαστών που αντιδρούν στην ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αιχμές κατά δικαστών που αντιδρούν στην ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αδήριτη ανάγκη χαρακτήρισε την παράταση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες έως τις 13 Απριλίου 2017 ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση δικαστών που αντιδρούν στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων τους αλλά και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καθαρογραφή δικαστικών αποφάσεων.

Η ανάγκη για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης προέκυψε μετά τις προσφυγές των δικαστών με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες και υπερβολικές τις ανησυχίες που εκφράζονται περί δήθεν διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων, από τη στιγμή που –όπως είπε- οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχολίασε πως δόθηκε τρίμηνη παράταση γιατί ενδέχεται να τραβήξει σε χρόνο η καθαρογραφή της απόφασης. «Άλλωστε τώρα τελευταία παρατηρούνται καθυστερήσεις στις καθαρογραφές», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για προκαταβολική δυσπιστία και καχυποψία ορισμένων έναντι του πολιτειακού συστήματος.

Η τροπολογία για την παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ