ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΛ: Η απάντηση του Μουλόπουλου - Όλες οι αντιδράσεις

ΔΟΛ: Η απάντηση του Μουλόπουλου - Όλες οι αντιδράσεις
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Φωτιά έχει βάλει στο πολιτικό τοπίο η επιλογή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής και άλλοτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου, ως του ανθρώπου που θα ηγηθεί της ύστατης προσπάθειας επίλυσης των σοβαρών διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ιστορικού δημοσιογραφικού οργανισμού, ΔΟΛ

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Βασίλης Μουλόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, ως απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν:

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΔΟΛ, και με ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι «η Διοίκηση εζήτησε χθες (σ.σ. Δευτέρα από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση "υπερασπίστηκε" την επιλογηή Μουλόπουλου να σώσει τον ΔΟΛ.

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».

Οι αντιδράσεις

Από τη δημοσιοποίηση της αποδοχής της πρότασης από τον κ. Μουλόπουλο, υπήρξαν διαφωνίες για το πρόσωπο που επέλεξε ο Οργανισμός.


Με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αργά το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση.

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια ώρα που ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για «ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ανάληψης της ευθύνης για σωτηρία του ΔΟΛ από τον Βασίλη Μουλόπουλο της «Αυγής» πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τους κυβερνώντες αδίστακτους, ενώ τόνισε ότι η τοποθέτηση του Μουλόπουλου θέτει τους εργαζόμενους του Οργανισμού υπό καθεστώς εκβιασμού.

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον "δικό τους" Μουλόπουλο στο ΔΟΛ κ θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στον ΔΟΛ.

Το ΚΙΔΗΣΟ τονίζει ότι πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στο χώρο του Τύπου από την κυβέρνηση, μπροστά στην οποία ωχριούν οι υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Σημειώνει δε ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Για ατόπημα μιλά η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ