ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεραυνοί» Φίλη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα

«Κεραυνοί» Φίλη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση ζητώντας της εμμέσως πλην σαφώς να αλλάξει πορεία έκανε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές ακόμη και για την κυβερνητική τακτική στο θέμα της διαπραγμάτευσης λέγοντας μεταξύ άλλων: \

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εχθρός στην διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

Συγχρόνως άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό σχολιάζοντας πως «το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή όμως μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα, αυτό θα μάς το χρεώσουν οι αντίπαλοι».

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι η συμφωνία που θα έρθει δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης, ενώ άφησε αιχμές και για την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση» την ώρα που «το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι μολυσμένοι» έχει τελειώσει.

Την ίδια ώρα ανώτερη κυβερνητική πηγή στο περιθώριο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής έλεγε για την διαπραγμάτευση ότι το ΔΝΤ πρέπει να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του και να υπάρχει ίδια βάση συζήτησης. Πρόσθεσε πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη.

Η ίδια πηγή διερωτήθηκε:

Θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ