ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιός: «Όχι» σε νέο πακέτο λιτότητας, ας έρθει άλλη κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα

Μανιός:  «Όχι» σε νέο πακέτο λιτότητας, ας έρθει άλλη κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξεκάθαρος σε ότι αφορά τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ζητηθούν μέτρα όμως η μείωση του αφορολόγητου, οι ομαδικές απολύσεις ή οι περικοπές στις συντάξεις, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις στο Eurogroup της Δευτέρας αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ο Νίκος Μανιός έκανε λόγο για μια «μάλλον θετική προσέγγιση από την πλευρά των ισχυρών της ευρωζώνης», διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς από εδώ και πέρα τι θα γίνει».

Εκτίμησε μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, πως πιθανότερο είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ ως παρατηρητής παρά την επιμονή της Γερμανίας να είναι στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι το Ταμείο επιμένει σε μια γραμμή που είναι ατελέσφορη και δεν μπορεί να υπάρξει για δυο λόγους: «Δεν μιλάνε για απομείωση του ελληνικού χρέους, δεν θέλουν να το ακούνε καν, και το δεύτερο είναι ένα άλλο σκέλος που δεν θέλει να ακούει η Ελλάδα, να μειωθεί το αφορολόγητο. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι στο πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις περί περικοπών συντάξεων, μείωσης αφορολόγητου ή απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Δεν συμφωνήθηκαν μέτρα, μειώσεις στο αφορολόγητο κλπ. Μείωση στις συντάξεις, ή άλλο, είναι πακέτο λιτότητας. Άρα αυτό δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ξέρουν ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αν προσδοκούν να έρθει μια άλλη κυβέρνηση να τα ψηφίσει τότε ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους».

Η όλη συζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Μανιό, γίνεται για τις ομαδικές απολύσεις, και το αν θα τις δεχθεί ή όχι η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας με νόημα πως «πίσω από αυτά τα παιχνίδια της διαπραγμάτευσης δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά κρύβονται και άλλοι παράγοντες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ