ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την άποψη ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει την δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις με το μνημόνιο που διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.

«Δεν πρόκειται για μία αξιολόγηση η οποία αφορά το τρέχον τρίτο πρόγραμμα, πρόκειται για μία διαπραγμάτευση, η οποία αφορά πρωτίστως το μετά το τρίτο πρόγραμμα, αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, αφορά το πώς θα αντιμετωπίσει η χώρα τα προβλήματά της σε επίπεδο μικτών χρηματοδοτικών αναγκών μετά το τέλος του τρέχοντος τρίτου δανείου είτε ενταχθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο τρίτο πρόγραμμα είτε δεν ενταχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαπραγμάτευση «αφορά τον χρόνο μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος και οι δεσμεύσεις, αφορούν το «μετά» και οικονομικά και πολιτικά».

«Και όλα αυτά γίνονται χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα δημοκρατική νομιμοποίηση, γιατί η δημοκρατική νομιμοποίηση της παρούσας κυβέρνησης έχει προ πολλού εξαντληθεί και σίγουρα δεν αφορά την περίοδο μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος» υποστήριξε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε και πάλι την άποψή του για τον χαρακτήρα και τη συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές, λέγοντας πως «αν πρόκειται η επόμενη κυβέρνηση να είναι μία ακόμη εναλλαγή κυβέρνησης υπό συνθήκες κρίσης και τεχνητής τυφλότητας, δεν θα κάνει τίποτα. Πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές, πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, να κληθεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, ο ηττημένος μετά τις εκλογές να μας πει αν θέλει να μετάσχει ή αν θέλει να ξαναγίνει αντισυστημική δημαγωγική δύναμη του εθνολαϊκισμού και να προχωρήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ