ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για τον θάνατο Κ.Μητσοτάκη: Άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή

Βούτσης για τον θάνατο Κ.Μητσοτάκη: Άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

«Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε ο πρόεδρος τη Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε δήλωση του ο κ. Βούστης αποχαιρετά τον εκλιπόντα και κάνει ιδιαίτερα αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε», ανέφερε ακόμη.

«Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ