ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Φώτης Κουβέλης στο CNN Greece: Η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (aud)

Ο Φώτης Κουβέλης στο CNN Greece: Η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (aud)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1989 και για την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, μίλησε στο CNN Greece ο Φώτης Κουβέλης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική πολιτική ζωή. Ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές διαφορές ή αντιθέσεις που μπορεί να έχει κάποιος για την πολιτική που άσκησε ένα είναι γεγονός ότι σημάδεψε με την πολιτική του παρουσία πολλά και σημαντικά ζητήματα σε μία μακρά χρονική περίοδο, που αφορούν στη χώρα και στην ελληνική κοινωνία», λέει ο Φώτης Κουβέλης.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε ο Συνασπισμός με τη Νέα Δημοκρατία το 1989 – συνεργασία που υπαγορεύτηκε από τις πολιτικές συνθήκες της εποχής – έτυχε να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και οφείλω να καταγράψω ότι τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του τότε Συνασπισμού και της Νέας Δημοκρατίας τηρήθησαν. Τηρήθηκε για παράδειγμα η ύπαρξη νόμου που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα για την άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου. Τηρήθηκε η συμφωνία αναφορικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την καθιέρωση τότε του αυτοδιοικήτου των ελληνικών δικαστηρίων. Οφείλω να θυμάμαι και να θυμάμαι με σαφήνεια ότι η συνεργασία της περιόδου εκείνης μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του τότε Συνασπισμού και όπως εκπροσωπούνταν από τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο και με τη δική μου συμμετοχή στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε απόλυτα συνεπής προς όλα εκείνα που είχαν αποφασιστεί για τη συνεργασία» υπογραμμίζει και προσθέτει:

Θυμάμαι ότι την λειτουργία μου ως υπουργού, ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες που είχαμε, την αντιμετώπιζε με σχέση εμπιστοσύνης. Και βεβαίως δεν παρενέβη αρνητικά σε όλα εκείνα που προωθούσα ως υπουργός Δικαιοσύνης για τον εκδημοκρατισμό του χώρου της Δικαιοσύνης.

176548

(Πηγή: EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ