ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για διαστρέβλωση και σκοπιμότητα κατηγορεί η κυβέρνηση τον γερμανικό Τύπο

Για διαστρέβλωση και σκοπιμότητα κατηγορεί η κυβέρνηση τον γερμανικό Τύπο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος διαψεύδουν το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής Bild, το οποίο αποκάλυπτε πως η Ελλάδα θα παραιτούνταν από την επόμενη δόση των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εταίρους, σε περίπτωση που δεν υπήρχε οριστική λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Σε δήλωσή του στο Reuters ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Δεν είναι αλήθεια». «Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου», αναφερόμενος στο Eurogroup, όπου η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για μια συνολική λύση, που θα συμπεριλαμβάνει το θέμα του χρέους.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων. «Η Bild διαστρέβλωσε τα όσα είπα χθες. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

«Αυτό που είπα είναι πως η εκταμίευση δεν είναι ζήτημα, καθώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται πως η εκταμίευση χωρίς διαλεύκανση του θέματος του χρέους δεν είναι αρκετή για την ελληνική οικονομία».

Τι ανέφερε η Bild

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η κυβέρνηση έχει αποταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, καθώς είχε πρόθεση να παραιτηθεί από την επόμενη δόση αν οι δανειστές δεν έδιναν λύση για το χρέος.

Τα χρήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προέρχονταν από απλήρωτους λογαριασμούς και θα εξυπηρετούσαν στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς να είναι αναγκαίο το νέο πακέτο της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ