ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη ημέρα συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αργηγούς

Δεύτερη ημέρα συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αργηγούς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνεχίζονται σήμερα οι διαδοχικές επαφές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με το Eurogroup της 1ης Ιουνίου και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και το Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Δευτέρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Στις 11 σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις του ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 3 το μεσημέρι.

Πρώτος πέράσε την πύλη του Μαξίμου ο Θεοδωράκης

Ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Τσίπρας εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Προέδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για τις προσπάθειες που καταβάλει για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

STAVROS

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ήταν αδικαιολόγητη και ταυτόχρονα κοστίζει στη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει έδαφος. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ακραίους κύκλους να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις.

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε ο Λεβέντης

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Λεβέντης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

LEVENTIS copy

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Παράλληλα τόνισε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας:

Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις.

« Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ