ΠΡΟΣΩΠΑ

Στιβ Γουέστ: Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που δεν θα πάρει τις ψήφους των παιδιών του

Στιβ Γουέστ: Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που δεν θα πάρει τις ψήφους των παιδιών του
stevewest4missouri.com

Όταν ο Στιβ Γουέστ έπαιρνε την απόφαση να «κατέβει» υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μάλλον δεν είχε φανταστεί πως θα δεχόταν αντιπολιτευτικό «πόλεμο» από τα ίδια τα παιδιά του.

Λίγες μέρες πριν οι Αμερικανοί προσέλθουν στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές, τα παιδιά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Έμιλι και Άντι, εντείνουν τον αγώνα τους με στόχο να μην εκλεγεί ο πατέρας τους, προτρέποντας τους συμπολίτες τους στο Μιζούρι να μην τον ψηφίσουν.

Κύριο επιχείρημά τους σε αυτή την εκστρατεία είναι οι ομοφοβικές, αντισημιτικές, αντιισλαμικές και ρατσιστικές απόψεις του 64χρονου πατέρα τους, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο, όταν και εξασφάλισε την υποψηφιότητά του, είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως «αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε δυστυχώς, πως ο Χίτλερ είχε δίκιο για όλα αυτά που συνέβαιναν στη Γερμανία».

«Δεν μπορώ να τον φανταστώ σε κανένα κυβερνητικό αξίωμα, σε κανένα επίπεδο», είπε η κόρη του Έμιλι στην εφημερίδα Kansas City Star, εξηγώντας πως ο πατέρας της «έχει κάνει μια σειρά από ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια, ενώ δεν παραλείπει να επισημαίνει πόσο αντιπαθεί τους Εβραίους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αδελφός της, Άντι, ο οποίος μίλησε στην ίδια εφημερίδα και επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υποψηφιότητα του Στιβ Γουέστ. «Ο πατέρας μου είναι φανατικός. Πρέπει να τον σταματήσουμε. Η ιδεολογία του είναι γεμάτη μίσος. Είναι τελείως τρελός», είπε ο γιος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Προειδοποίησε μάλιστα πως σε περίπτωση που εκλεγεί, αυτό θα σήμαινε τη «νομιμοποίησή» των απόψεών του: «Θα αποκτήσει κρατικό αξίωμα ένας άνθρωπος που υποστηρίζει πως οι Εβραίοι δεν θα έπρεπε να έχουν δικαιώματα».

Και τα δύο παιδιά του Στιβ Γουέστ, σημείωσαν πως η ανησυχία τους εντάθηκε όταν διαπίστωσαν την υποστήριξη που έχει ο πατέρας τους από τους συντοπίτες τους.

«Νομίζω πως είναι τρελό το ότι οι άνθρωποι βάζουν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του στις αυλές τους», είπε η Έμιλι, διερωτώμενη πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό δεδομένων των δηλώσεων που κατά καιρούς έχει κάνει ο πατέρας της, ο οποίος πάντως καταδίκασε το πρόσφατο μακελειό στη συναγωγή στο Πίτσμπεργκ.

Ο γιος του, Άντριου, εκτιμά πως ο Γουέστ δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα μπορούσε να προβεί σε βίαιες πράξεις «αλλά σίγουρα ο τρομοκράτης που έκανε την επίθεση στη συναγωγή και ο πατέρας μου βλέπουν τα πράγματα από την ίδια προοπτική, που δεν είναι άλλη από την απομάκρυνση των Εβραίων από την Αμερική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ