ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Ολλανδική «κυριαρχία» στα 3.000 μέτρα γυναικών

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Ολλανδική «κυριαρχία» στα 3.000 μέτρα γυναικών

Ολλανδικό «χρώμα» είχε ο τελικός των 3.000 μέτρων γυναικών στο πατινάζ ταχύτητας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, καθώς τα τρία μετάλλια κατέκτησαν ισάριθμες αθλήτριες από τη «χώρα της τουλίπας».

Η 28χρονη Κάρλιν Αχτερέεκτε ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό του αγωνίσματος στο "Gangneung Oval" σε 3:59.21 και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο (και μάλιστα χρυσό) της καριέρας της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω της την -κάτοχο του τίτλου- Ιρέεν Βουστ (3:59.29).

Την ολλανδική... κυριαρχία στο αγώνισμα συμπλήρωσε η Αντουανέτε Ντε Γιονγκ (4:00.02).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 31 ετών Βουστ, η οποία θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά τους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, βρισκόταν μπροστά από την Αχτερέεκτε μέχρι τον τελευταίο γύρο, αλλά επιβράδυνε βγαίνοντας από την τελευταία στροφή και τελικά έχασε «στο νήμα» το χρυσό μετάλλιο.

Ακόμη και με το ασημένιο, όμως, η Βουστ έφτασε τα εννέα Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα της (όσα έχει και η Γερμανίδα Κλαούντια Πεχστάιν), που είναι τα περισσότερα που έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε αθλητής στο πατινάζ ταχύτητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ