ΣΠΟΡ

«Βόμβες» στο US Open: Εκτός Φέντερερ και Σαράποβα

«Βόμβες» στο US Open: Εκτός Φέντερερ και Σαράποβα
Reuters/Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS & Reuters/Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Ακόμη μία μεγάλη έκπληξη, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο US Open, που φιλοξενείται στη Νέα Υόρκη. «Θύμα» ο Ελβετός πρωταθλητής, Ρότζερ Φέντερερ, που έμεινε εκτός προημιτελικών, καθώς ηττήθηκε 3-6, 7-5, 7-6 (9/7), 7-6 (7/3), από τον Αυστραλό, Τζον Μίλμαν, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 55 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως φαίνεται και από τα κερδισμένα game στα τέσσερα σετ, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, με θριαμβευτή τον Μίλμαν που στέρησε από τον Ελβετό αστέρα, την διεκδίκηση ενός 21ου Γκραν Σλαμ.

«Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον Ρότζερ και για όλα όσα έχει πετύχει. Είναι ένας από τους ήρωες μου. Σήμερα δεν βρέθηκε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και το εκμεταλλεύθηκα», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Μίλμαν, που θ' αντιμετωπίσει τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση τα ημιτελικά του τουρνουά.

Παράλληλα, εκτός συνέχειας στο US Open έμεινε η Μαρία Σαράποβα, καθώς ηττήθηκε από την Ισπανίδα, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο με 6-4, 6-3. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια που βρίσκεται στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν κατάφερε ν' αντισταθεί στη Ναβάρο (Νο 24) που συνεχίζει την πορεία της για τα ημιτελικά, με «εμπόδιο» την Αμερικανίδα, Μάντισον Κέϊς (Νο 14).

Αξίζει να σημειωθεί, πως η 31χρονη Σαράποβα -που έχει κατακτήσει πέντε Γκραν Σλαμ στην καριέρα της- δεν έχει προκριθεί στα προημιτελικά κάποιου σημαντικού τουρνουά, από την ημέρα που επέστρεψε στα κορτ μετά την τιμωρία της για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ