Η διοίκηση της Τσέλσι αποφάσισε να καταπολεμήσει τον ρατσισμό στις τάξεις των οπαδών της, στέλνοντας όσους εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές σε ένα «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι εΕβραίος, είναι από τους εμπνευστές της ιδέας για την πάταξη του αντισημιτισμού, όπως αναφέρει ο «Guardian».

Η ομάδα θα δίνει την ευκαιρία στους οπαδούς που εμφανίζουν ρατσιστική συμπεριφορά να παρακολουθούν μαθήματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Πολωνίας, αντί να αποβάλλονται από τα γήπεδα της Premier League.

«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο, δεν θα αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους», είπε ο πρόεδρος της ομάδας Μπους Μπακ στην εφημερίδα «Sun». «Αυτή η μέθοδος τους δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει, τους αναγκάζει να συμπεριφερθούν καλύτερα».

«Στο παρελθόν θα τους ξεχωρίζαμε μέσα στο πλήθος και θα τους απαγορεύαμε (σ.σ. την είσοδο στο γήπεδο), για περίοδο έως και τριών ετών. Τώρα λέμε: ‘Έκανες κάτι λάθος. Έχεις μία επιλογή. Μπορεί να σου επιβληθεί απαγόρευση ή να περάσεις λίγο χρόνο με τους υπαλλήλους μας, για να καταλάβεις το λάθος που έκανες».

Η Τσέλσι στο παρελθόν έχει ασκήσει δημόσια κριτική σε μερίδα οπαδών της που φωνάζουν αντισημιτικά συνθήματα.  

«Είναι δύσκολο να δράσεις όταν μία ομάδα 50 ή 100 ατόμων φωνάζουν. Είναι σχεδόν αδύνατο να το αντιμετωπίσεις ή να τους σύρεις έξω από το γήπεδο. Αλλά αν μπορείς να αναγνωρίσεις συγκεκριμένα άτομα, μπορείς να δράσεις», είπε ο Μπακ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!