ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το... αρχαιοελληνικό μήνυμά του μετά τον θρίαμβο στο Αυστραλιανό Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το... αρχαιοελληνικό μήνυμά του μετά τον θρίαμβο στο Αυστραλιανό Open
REUTERS/Adnan Abidi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδεικνύει ότι η περσινή του πορεία δεν ήταν τυχαία. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Νικολόζ Μπασιλασβίλι και πέρασε στην φάση των 16 του Αυστραλιανού Open

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Γεωργιανό αντίπαλό του (σ.σ. είναι το νούμερο 19 στην παγκόσμια κατάταξη), με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 7-6 [7], 6-4).

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του 20χρονου Έλληνα τενίστα, που γράφει ιστορία, αφού εκτός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να περάσει στους «16» καλύτερους του τουρνουά και ο πρώτος που καταφέρνει να προκριθεί στον 4ο γύρο δύο διαφορετικών Grand Slam διοργανώσεων, μετά το Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάστηκε 2 ώρες και 54 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, έχοντας και αυτή τη φορά την υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο Τσιτσιπάς θα κληθεί να κάνει ακόμη μία υπέρβαση, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρότζερ Φέντερερ, οποίος νίκησε τον Τέιλορ Φριτζ με 3-0 σετ (2-6, 5-7, 2-6).

«Σουβλάκι Τσιτσιπάς»: Παράξενο... έπαθλο για τον τενίστα

Μετά τη νίκη του ο τενίστας επανήλθε με νέο μήνυμα στο Twitter, αυτή τη φορά παραθέτοντας μία ρήση από την Ρητορική του Αριστοτέλη.

«Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», έγραψε ο 21χρονος, ήτοι: «Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ