ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία αντοχής και τίτλου

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία αντοχής και τίτλου

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ (1-1) στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα ακόμα βήμα για να κατακτήσει τη φετινή Super League.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης στρέφει το ενδιαφέρον της στο ματς της επόμενης αγωνιστικής (20ης) με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί όλο και πιο κοντά στο Πρωτάθλημα.

Αντίθετα οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφεραν παρά την πίεση που άσκησαν στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στην ανατροπή και πλέον θα κυνηγήσουν τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και με τον κόσμο να της δίνει ώθηση έχασε την πρώτη ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό με το σουτ του Λιβάγια να το στέλνει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Όμως αυτό που δεν κατάφερε η ΑΕΚ το έκανε ο ΠΑΟΚ πέντε λεπτά αργότερα όταν με κεφαλιά του Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ.

Ειδικότερα, μετά από κόρνερ του Ελ Καντουρί, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά από τον Τσιγκρίνσκι και έκανε την πάσα στον Μαουρίσιο, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Ζαμπά στο 14ο λεπτό το μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Στο 32ο λεπτό του ματς η αριθμητική ισορροπία στο ματς άλλαξε με τον διαιτητή του αγώνα Μάικλ Τίκγκααρντ να δείχνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στον Λέο Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον ΠΑΟΚ να μένει με 10 παίκτες. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να θέλει να κρατήσει το σκορ και την ΑΕΚ να προσπαθεί να αναπτυχθεί για να βρει το δρόμο για την ισοφάριση.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και στο 74ο λεπτό του ματς μετά από σέντρα του Λιβάγια ο Πόνσε έπιασε την κεφαλιά και «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη για το 1-1. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Εσεκιέλ Πόνσε. Είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρόμητου που έχει ένα παραπάνω (14). Μάλιστα στο 84ο λεπτό του αγώνα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα αλλά η προβολή του Τσινγκρίνσκι πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα πάντως και μετά το γκολ έμεινε πιστός στο πλάνο του είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους με την ΑΕΚ να προσπαθεί με σέντρες να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Μια τέτοια φάση ήταν και αυτή του 90ου λεπτού όταν ο Γκάλο σέντραρε, με τον Κρίστιτσιτς να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄Κριστισίτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Άλεφ (60΄Μπογέ), Μπακασέτας (88’ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (84΄Πέλκας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (59΄Λημνιός), Σάκχοβ (64΄Μίσιτς), Άκπομ, Ζαμπά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ