ΣΠΟΡ

Σαν Λορέντζο-ΑΕΚ 64-86: Και τώρα το... τρόπαιο!

Σαν Λορέντζο-ΑΕΚ 64-86: Και τώρα το... τρόπαιο!
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πέρασε στο μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, καθώς επικράτησε 86-64 της Σαν Λορέντζο και πλέον θα διεκδικήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Η «Ένωση» πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό επικράτησε άνετα με 86-64 της Σαν Λορέντσο, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και πλέον έχει την ευκαιρία να γίνει η 3η ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό (1996) και τον Ολυμπιακό (2013) που κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο. περιμένοντας το νικητή του ζευγαριού Φλαμένγκο–Όστιν Σπερς.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, όπου μπήκε νευρική και επηρεασμένη από το... jet lag, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Με άμυνα που δεν επέτρεπε να περάσει ούτε... κουνούπι οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν 6 κλεψίματα κι ανάγκασαν τη Σαν Λορέντζο σε 11 λάθη, από τα οποία κατάφερε να βρει 20 πόντους!

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια αξιοσημείωτη πολυφωνία στην επίθεση, δείγμα και της ανωτερότητας τους σε σχέση με την ομάδα από την Αργεντινή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ένωση» πήρε 28 πόντους από τους παγκίτες της, την ώρα που η Σαν Λορέντζο βρήκε μόλις 7! Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και τα 7/15 τρίποντα που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, μόνο λογικό μοιάζει το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμα και στο +23 (45-22 στο 19').

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, μπήκαν αρκετά χαλαροί στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να δεχθούν 14 πόντους στο πρώτο τετράλεπτο! Οι Άντονι και Μάτα άρχισαν να βρίσκουν διαδρόμους προς το καλάθι κι η Σαν Λορέντζο πλησίασε στο -12 (40-52), καθώς η άμυνα της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο στο πρώτο μέρος. Βέβαια, συνέχισε να είναι αποτελεσματική στην επίθεση βρίσκοντας λύσεις κι από διαφορετικούς παίκτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θιόντορ, ο οποίος ήταν άποντος αλλά στην τρίτη περίοδο σημείωσε 8 πόντους.

Μολονότι, το γεγονός ότι δέχθηκε 28 πόντους λέει πολλά για την αμυντική της εικόνα στο δεύτερο μέρος, η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά. Κι από τη στιγμή που στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έπαιξε την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου μπόρεσε να στείλει και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (86-60 στο 39'), φτάνοντας σε μια πανηγυρική πρόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ