ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 75-84: «Κιτρινόμαυρο» βήμα πρόκρισης

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 75-84: «Κιτρινόμαυρο» βήμα πρόκρισης
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ νίκησε 84-75 στην έδρα του ΠΑΟΚ κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Basketball Champions League αλλά το buzzer beater του Κόνιαρη επιτρέπει στους γηπεδούχους να ελπίζουν ενόψει του επαναληπτικού στην Αθήνα.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι μπήκαν καλύτερα στο ματς και πήραν προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τους «16» της διοργάνωσης. Το δεύτερο ραντεβού για τις δύο ομάδες, το οποίο θα «καθορίσει» το ποια από τις δύο θα συνεχίσει στο θεσμό, είναι την επόμενη Τετάρτη (13/3), στο ΟΑΚΑ.

Στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» του BCL, η «Ένωση» πραγματοποίησε εμφάνιση που αρμόζει στην κάτοχο του τίτλου κι έδειχνε έτοιμη να πανηγυρίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν ένα... ονειρεμένο ξεκίνημα και ακόμα όταν οι γηπεδούχοι έβγαλαν κάποια αντίδραση μπόρεσαν να φέρουν ξανά το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στο +20, 6 λεπτά πριν το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ, μολονότι βρέθηκε στο -24 με το «καλημέρα» και παρά το γεγονός ότι πλησίασε ακόμα και στους 5 πόντους είδε ξανά την αντίπαλο του δεν ξεφεύγει, δεν το έβαλε κάτω! Στα τελευταία λεπτά «ροκάνισε» τη διαφορά και τελικά στο φινάλε μετά το λάθος του Μάλκολμ Γκρίφιν (βιάστηκε να κάνει επίθεση) την έφερε σε μονοψήφιο νούμερο μετά το εντυπωσιακό buzzer beater του Αντώνη Κόνιαρη.

Σίγουρα, το +9 είναι μια άκρως σημαντική διαφορά για την ΑΕΚ αλλά παράλληλα δίνει και μια ελπίδα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ενόψει του δεύτερου αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (13/3) στο ΟΑΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ