ΣΠΟΡ

Davis Cup: Ερχεται Ελλάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Θα παίξει στο Τατόι!

Davis Cup: Ερχεται Ελλάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Θα παίξει στο Τατόι!
AP Photo/Kamran Jebreili

Στην Ελλάδα και στην Ε.Φ.Ο.Α. αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση του Davis Cup η Επιτροπή της ITF μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης γεγονός που επιτρέπει στους Έλληνες να απολαύσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 09/09/2019, με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά. Συγκεκριμένα, η αποστολή θα απαρτίζεται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη. Αρχηγός της Αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με Εθνικό Προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπο-Συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον Αναπληρωτή Έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

Σύμφωνα με την Ε.Φ.Ο.Α. η χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι οι χώρες, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Εσθονία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πολωνία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς ευχαρίστησε «την Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην Ε.Φ.Ο.Α. και είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. Δύο συνεχόμενα χρόνια, αναλαμβάνουμε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση προς την Ε.Φ.Ο.Α. της Διεθνούς Οικογένειας του Τένις. Άλλη μια φορά ο Γιάννης Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club τις Εθνικές μας Ομάδες. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη μετάλλιο στους ‘’Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020’’.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ