ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2: Όλο και πιο κοντά στον τίτλο ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2: Όλο και πιο κοντά στον τίτλο ο «Δικέφαλος του Βορρά»
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι τίποτα δεν τον σταματά και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 25η αγωνιστική της Super League.

Αν και βρέθηκε να χάνει από γκολ του Μπαϊροβιτς με πέναλτι στο 55΄, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού, για την 25η αγωνιστική της Super League, ανοίγοντας στους δέκα βαθμούς την «ψαλίδα» από το δεύτερο Ολυμπιακό, που παίζει αύριο (17/3) με τον Παναθηναϊκό.

Ένα απίθανο σουτ του Βιεϊρίνια στο 64΄ και μία κεφαλιά του Μάτος στο 67΄ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και την έφεραν ακόμη πιο κοντά στον πρώτο τίτλο της μετά από 34 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την καλή αμυντική διάταξη των γηπεδούχων και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 13΄, το οποίο ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, ήταν η μοναδική καλή στιγμή του «Δικεφάλου» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός, αν και δεν έδειξε ιδιαίτερες... φιλοδοξίες να βγει μπροστά, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, με την κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης.



Τα δεδομένα του αγώνα διαφοροποιήθηκαν στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, καθώς οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα μπήκαν πιο επιθετικά και κέρδισαν πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κρέσπο πάνω στον Ντίας. Ο Μπαϊροβιτς ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 55΄, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να υποστεί ο ΠΑΟΚ την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Όμως, οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν με υποδειγματικό τρόπο, με τον αρχηγό Αντρέ Βιεϊρίνια να δείχνει το δρόμο, ισοφαρίζοντας στο 64΄ με έναν απίθανο «κεραυνό» από 30 και πλέον μέτρα. Τρία λεπτά αργότερα (67΄), από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Γιαννακόπουλο, ολοκληρώντας την «ασπρόμαυρη» ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι, παρά τις προσπάθειες του Δέλλα να δώσει πιο επιθετικό «τόνο» στην ομάδα του, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, ενώ ο «Δικέφαλος» είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, όμως η κοντινή προβολή του Βαρέλα στο 69΄ και η κεφαλιά του Ακπόμ στο 81΄ πέρασαν έξω. Η μοναδική στιγμή που ανησύχησε ο Πασχαλάκης ήταν μία σέντρα-σουτ του Μάνα στο 89΄, την οποία ο διεθνής τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (81΄ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69΄ Λουσέρο), Μπαϊροβιτς, Μαρινάκης, Μάνα, Ντίας (74΄ Τσοκάνης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λημνιός (60΄ Σφιντέρσκι), Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα (77΄ Μίσιτς), Σάκχοφ, Ακπόμ, Ζαμπά (87΄ Πέδρο Ενρίκε)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ