ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός: Με τι ποινή κινδυνεύει να τιμωρηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Με τι ποινή κινδυνεύει να τιμωρηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Βαριά «καμπάνα» περιμένει τον Παναθηναϊκό, μετά από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η προσωρινή διακοπή στο 5’ και η οριστική διακοπή στο 70’ φέρνουν αντιμέτωπο τους «πράσινους» ακόμα και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών!

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και με αφαίρεση τριών ακόμα βαθμών για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες. Το «τριφύλλι» αναμένεται να κριθεί υπαίτιο για τη διακοπή, οπότε θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει κίνδυνο αφαίρεσης ακόμα τριών βαθμών, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Αυτή η ποινή εξαρτάται από τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και για την πρώτη διακοπή στο 5’, όταν οπαδοί εισέβαλαν και κινήθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και πρόστιμο από 8.000 - 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 - 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ