ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: Πιο κοντά στο πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: Πιο κοντά στο πρωτάθλημα
EUROKINISSI

O ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Super League μετά και τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Λαμία.

Την 24η νίκη του σε 27 αγώνες πέτυχε ο ΠΑΟΚ που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λαμίας χάρη σε γκολ των Πέδρο Ενρίκε (34'), Εβγκέν Σάκχοφ (78') και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (83').

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», «αγκάλιασε» κυριολεκτικά τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή, μετά από αυτή τη νίκη. Στην κατάμεστη Τούμπα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημαντικό «τρίποντο», μετά από μια εμφάνιση με πολλά καλά στοιχεία, καθώς και πλούσιο θέαμα, κυρίως στο τελευταίο τέταρτο, όταν «σφράγισε» τη νίκη.

Με διάθεση να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι η Λαμία και ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 3’ ο Μπαράλες, μετά από σέντρα του Αντέτζο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύτηκε να βρει χώρους για να απειλήσει και στο 18’ ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές, με τη Λαμία ωστόσο να απειλεί με επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Στο 34’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Πέδρο Ενρίκε, σε μια φάση όμως που προκάλεσε την αντίδραση των φιλοξενούμενων. Ο Μπαράλες ήταν στο έδαφος και ο Πέλκας έδωσε τη μπάλα στον Μάτος προκειμένου να τη βγάλει άουτ. Εκείνος όμως έβγαλε μπαλιά για τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος με το δεξί νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0. Οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair play, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στα υπόλοιπα λεπτά ως το τέλος του ημιχρόνου, η Λαμία έκανε κάποιες προσπάθειες με τους Μπερτόλιο και Ασούμπρε, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τους Πέδρο Ενρίκε και Άκπομ, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λαμία προσπάθησε να ανέβει και να πιέσει για το γκολ, με τον ΠΑΟΚ να μη βρίσκει χώρους να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 55’ ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Σάκχοφ, ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ, ενώ στο 58’ ο Ασούμπρε έπιασε την κεφαλιά, με τον Βιεϊρίνια να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή. Η Λαμία συνέχισε να δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν του άφηνε χώρους για να κάνει το παιχνίδι του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 78’, όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα και ο Σάκχοφ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 2-0. Στο 83’ ο Μπίσεσβαρ με εκπληκτική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Λαμίας για το 3-0. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να στήνουν το δικό τους πάρτι στις εξέδρες της Τούμπας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέδρο Ενρίκε (74’ Μίσιτς), Πέλκας (60’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64’ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα (84’ Καραγκούνης), Πλιάτσικας, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο (64’ Μπλάζιτς), Δημούτσος, Μπερτόλιο, Ρόμανιτς, Ασούμπρε, Μπαράλες (74’ Τσούκαλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ