ΣΠΟΡ

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Μπλόκο και παράταση στη στέψη

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Μπλόκο και παράταση στη στέψη
EUROKINISSI

H Λάρισα δεν έκανε το χατίρι στον ΠΑΟΚ (1-1) και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα περιμένει μια εβδομάδα για να στεφθεί πρωταθλήτρια στην Super League. 

Το παιχνίδι στο θεσσαλικό γήπεδο ήταν πλημμυρισμένο από πάθος, άγχος και δύναμη. Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε αδρανής και στο 56' ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε το σκορ με μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει κανείς από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά και η Λάρισα δεν ολιγώρησε και βγήκε και αυτή περισσότερο επιθετικά, άλλωστε δεν είχε κάτι να χάσει. Αρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο και στο 64' ο Γιακιμόφσκι πέτυχε την ισοφάριση με πολύ ωραίο γωνιακό δυνατό σουτ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Πασχαλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86' Γκόλιας), Σικάουκα, Μόρας, Μπέρτος (43' Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (29' Ζίζιτς), Φατιον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (36' Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα (79' Ζαμπά), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (84΄ Καρέλης), Σφιντέρσκι.

Εύκολα ο Ολυμπιακός

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε επίδειξη δύναμης τον τελευταίο εφετινό αγώνα πρωταθλήματος ενώπιον του κοινού του, φτάνοντας σε ευρείας έκτασης νίκη επί της Ξάνθης με 4-0 (10΄, 16΄ Γκιγιέρμε, 44΄ Ελαμπντελαουί, 57΄ Φορτούνης), συνεχίζοντας τις εξαιρετικά παραγωγικές και θεαματικές εμφανίσεις του και παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τους δύο χαμένους βαθμούς στη Θράκη, στον πρώτο γύρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά (70΄ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε (58΄ Μασούρας), Φορτούνης (74΄ Χασάν), Ντίας, Σολδάνο.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46΄ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73΄ Φακκής), Σαρπόνγκ (66΄ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Λαμία και ΑΕΚ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς στη Λαμία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, μετά από πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μάνταλο, στη συνέχεια η Λαμία αντεπιτέθηκε και ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες (33' πεν., 53'), για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 ο Λούκας Μπογέ στο 67ο λεπτό.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπαράλες (78' Ρόμανιτς), Μπεχαράνο (73' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο (82' Τομάς), Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος, Σκαρντοβέλι.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης (31' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπακασέτας (65' Μπογέ), Πόνσε.

«Έσπασε το ρόδι» με ανατροπή στο ΟΑΚΑ ο ΟΦΗ

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, που μπορεί όμως να του χαρίσει την παραμονή στη Super League, πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 42΄ με πέναλτι του Μακέντα, όμως με ένα αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 57΄ και με τέρματα του Σάσι στο 71΄ και του Γιακουμάκη στο 88΄, οι Κρήτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για την πέμπτη θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Στάικος, Άλτμαν (28΄ Κάτσε), Δώνης, Μακέντα, Μουνιέ (68΄ Αρμενάκας), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (61΄ Καμπετσής), Παντελάκης.
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Νάστος, Κουτσιανικούλης (46΄ Ντίνας), Σάσι (78΄ Γιακουμάκης), Γιαννούλης, Βαζ (88΄ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Σόουζα, Ποτουρίδης.

«Ξεμπέρδεψε» από το ημίχρονο με τον Άρη ο Ατρόμητος

Εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Ατρόμητος τα μέτρα που του έδωσε σήμερα ο Αρης στον δύσκολο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστικό χώρο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και νίκησε, για την 28η «στροφή» της Super League, με 2-0. Καταλύτης για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος «σέρβιρε» στο 17' στον Γιώργο Μανούσο και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (0-1). Στο 36' ο διεθνής επιθετικός έβαλε ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα, με πλασέ, προλαβαίνοντας τον Κουέστα, και «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (80' Μαρτίνες), Ρόουζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος (71' Κόρχουτ), Ματίγια, Σιώπης, Ματέο, Λάρσον, Φετφατζίδης (53' Γιουνές), Ντιγκινί.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Kάναντι): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Μανούσος (84' Καρασαλίδης), Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα (90'+ Ούμπιντες), Κατράνης, Κουλούρης (88' Ενσικουλού), Μπρούνο, Μάντσον, Ρισβάνης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες για την 28η αγωνιστική:
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1
Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-1
Άρης-Ατρόμητος 0-2
Λαμία-ΑΕΚ 2-2
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2
Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ