ΣΠΟΡ

Επίθεση χούλιγκαν του Ολυμπιακού στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου

Επίθεση χούλιγκαν του Ολυμπιακού στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου

Περισσότεροι από 100 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν κάτω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του.

Πρωτοφανή γεγονότα για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα του 2019, με τον Έλληνα διαιτητή να έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία 24ωρα και να γίνεται τελικά θύμα επίθεσης από 100 οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν κάτω από το σπίτι του, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του.

Προκλήθηκαν μάλιστα ζημιές στο αυτοκίνητό του, ενώ προφανώς η κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε όριο, με εικόνες που προσβάλλουν όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής, όπου ο Παναγιώτης Αναστόπουλος κληρώθηκε να «σφυρίξει» στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών, την Τετάρτη (08/05) στο ΣΕΦ, άνοιξε νέος… κύκλος συζήτησης γύρω από το όνομα του διεθνούς ρέφερι, με αφορμή τη στάση των «ερυθρόλευκων» που επέμειναν να υποστηρίζουν πως δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν εξαιτίας της παρουσίας του.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ, ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή, τη Δευτέρα (06/05), έγινε ακόμα πιο έντονη η στοχοποίηση προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που ειπώθηκε από τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όταν επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης πως είναι απαράδεκτο να φρουρείται από την Αστυνομία ένας διαιτητής.

«Τι θέλετε, να του στείλουμε λουλούδια;», ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, όμως, φαίνεται πως αντί για… λουλούδια στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου στάλθηκαν… μπουμπούκια με προφανή στόχο.

Να τρομοκρατήσουν τον έμπειρο ρέφερι, έτσι ώστε να μην πάει στο ΣΕΦ την Τετάρτη για τον αγώνα με τους Πατρινούς, αφού αυτό θα σήμαινε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβαινε - και από τη στιγμή που δεν έχει ήδη κατέβει σε αγώνα μια φορά, κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τότε αυτόματα θα υποβιβαζόταν στην Α2 του ελληνικού μπάσκετ.

Προφανώς και μετά από αυτήν την ενέργεια τρομοκρατίας και αλητείας σε βάρος ενός διεθνούς διαιτητή, εν έτει 2019 στην καρδιά της Αθήνας, εγείρονται πολλά ερωτήματα. Είναι προφανές το ποιος έχει στοχοποιήσει τον Παναγιώτη Αναστόπουλο, το ποιος είναι ηθικός αυτουργός αυτής της υπόθεσης, όμως, πλέον κανείς δεν ξέρει το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι συγκεκριμένοι για να πετύχουν το σκοπό τους.

Άραγε, πόσο μεγάλο είναι το θράσος τους, που ακόμα κι ένα φρουρούμενο σπίτι έγινε στόχος των χούλιγκανς; Ως πότε ο κόσμος του αθλητισμού, η κοινωνία και το κράτος θα ανέχεται τέτοιες καταστάσεις; Οι ευθύνες, άλλωστε, της αστυνομίας και της πολιτείας σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλες. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, υπάρχουν όχι απλά… φωνές αλλά «κραυγές» για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το θέμα.

Υπάρχει μια κατάσταση τρομοκρατίας σε ένα συγκεκριμένο άνθρωπο, με το κράτος να… κωφεύει σε όλα όσα αναφέρονται καθημερινά και δείχνουν ξεκάθαρα τους υπεύθυνους, τους οποίους αντί να συνετίσουν, τους έχουν επιτρέψει να κάνουν… ό,τι θέλουν, αφήνοντας ουσιαστικά την τρομοκρατία και την αλητεία να «βασιλεύει» σε έναν ακόμα τομέα της ελληνικής κοινωνίας όπως είναι ο αθλητισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ