ΣΠΟΡ

Με το «δεξί» η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός

Με το «δεξί» η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός
ΑP PHOTO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία του στο Ρολάν Γκαρός, που άρχισε σήμερα στο Παρίσι.

Στην πρεμιέρα του κορυφαίου τουρνουά, ο Έλληνας πρωταθλητής, που βρίσκεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Γερμανού, Μαξιμίλιαν Μάρτερερ με 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έκανε αμέσως μπρέικ στον Γερμανό (Νο 110 στον κόσμο), δείχνοντας από νωρίς τις... διαθέσεις του. Μετά από 14 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-1, ενώ για να φθάσει στο 6-2 με το οποίο τελείωσε το πρώτο σετ, χρειάσθηκε μόλις 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ο Γερμανός... φρόντισε να μην την «πατήσει» όπως στην αρχή του αγώνα και πήρε το πρώτο γκέιμ. Όμως, ο Έλληνας άσος, αντέδρασε άμεσα και προηγήθηκε γρήγορα με 3-1, κάνοντας ακόμη ένα «μπρέικ» στον αντίπαλο του. Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έκανε... συντήρηση δυνάμεων και μετά από 58 λεπτά, έφθασε άνετα στο 2-0.

Δεδομένου πως δεν είχε... τίποτε να χάσει, ο Μάρτερερ επιχείρησε ν΄ αντιδράσει στο τρίτο σετ, προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με 3-2 και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 6-5, καθώς ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε, αλλά δεν μπορούσε να «σπάσει» το σερβίς του Γερμανού.

Σ΄ αυτό το σημείο του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής, έφερε και πάλι το ματς «στα ίσα» και η νίκη κρίθηκε στο τάι μπρέϊκ, όπου ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και μετά από μεγάλη «μάχη» που κράτησε 48 λεπτά, επικράτησε με 7-4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ