ΣΠΟΡ

Μπασάκσεχιρ-Ολυμπιακός 0-1: Ετοιμάζεται για τα πλέι οφ

Μπασάκσεχιρ-Ολυμπιακός 0-1: Ετοιμάζεται για τα πλέι οφ
INTIME

«Διπλό» για πλέι οφ πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στο «Φατίχ Τερίμ», καθώς επικράτησε 1-0 της Μπασάκσεχιρ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο Μασούρας πέτυχε στο 53’ το γκολ των «ερυθρόλευκων», αλλά ο Σα στις καθυστερήσεις απέκρουσε το πέναλτι του Βίσκα, κρατώντας το μηδέν. Ο Ολυμπιακός πλέον αγκάλιασε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, καθώς στην έδρα του θα ψάξει ακόμα μια νίκη επί των Τούρκων.

Με συνταγή… Πλζεν παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μπασάκσεχιρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι στο Φάληρο, ποντάροντας στην ομοιογένεια. Η τουρκική ομάδα δεν είχε πολλές αλλαγές στο σχήμα, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά ήταν πιο επιθετικογενές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο κινητικοί το πρώτο δεκάλεπτο, με ένα μακρινό πλασέ του Γκιγιέρμε στο 11’ να μην ανησυχεί τον Γκιουνόκ. Ένα λάθος του Σα στο 14’, που δεν μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα παραλίγο να δώσει έτοιμο γκολ στη Μπασάκσεχιρ, αλλά οι παίκτες της δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης των Τούρκων χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 22’ μια κεφαλιά του Γκερέρο έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο Σετζού απομάκρυνε. Στο 36’ μια κεφαλιά του Κριβελί πέρασε άουτ, ενώ στο 38’ ο Γκιγιέρμε βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος, παίρνοντας περισσότερες βοήθειες από τον Ποντένσε. Στο 51’ ένα σουτ του Πορτογάλου χαφ δεν ανησύχησε τον Γκιουνόκ, αλλά στο 53’ ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους «ερυθρόλευκους» που συνέχιζαν να πιέζουν, κυρίως με τον Ποντένσε.

Μετά από το 65’, η Μπασάκσεχιρ προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, με τον Μπουρούκ να κάνει κάποιες αλλαγές. Στο 71’ ένα καλό σουτ του Βίσκα ανάγκασε τον Σα να διώξει σε κόρνερ. Στο 79’ ο Καχβετσί απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αλλά στη συνέχεια άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχοντας το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και πίεζε για ένα δεύτερο γκολ. Η Μπασάκσεχιρ άγγιξε το γκολ στις καθυστερήσεις, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπρούνο. Όμως ο Σα στο 90+2’ έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Βίσκα και κράτησε το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι τέλειωσε, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τον Σα που εξελίχθηκε σε ήρωα του αγώνα.

Μπασάκσεχιρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Κλισί, Καϊσάρα, Σετζού, Βιεϊρά, Τεκντεμίρ (63’ Αζουμπουίκε), Καχβετσί, Βίσκα, Ρομπίνιο, Γκούλμπραντσεν (69’ Ελία), Κριβέλι (82’ Μπα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73’ Καμαρά), Μασούρας (83’ Μπρούνο), Γκερέρο (88’ Ελ Αραμπί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ