ΣΠΟΡ

Η Κάρντιφ θα πληρώσει τη Ναντ για τη μεταγραφή του Εμιλιάνο Σάλα

Η Κάρντιφ θα πληρώσει τη Ναντ για τη μεταγραφή του Εμιλιάνο Σάλα
AP Photo/Thibault Camus

Η ιστορία του Εμιλιάνο Σάλα που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα είχε συγκινήσει τον κόσμο. Ο Αργεντίνος έχασε τη ζωή του ενώ μόλις είχε υπογράψει με την Κάρντιφ και η ομάδα μήνες μετά την τραγωδία, καλείται να πληρώσει τελικά τη Ναντ για τη μεταγραφή του. 

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε πάρει μεταγραφή, πήγε στην Ουαλία, υπέγραψε και παρουσιάστηκε και επέστρεψε στη γαλλική πόλη για να μαζέψει τα πράγματά του έτσι ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Βρετανία.

Στην επιστροφή του στο Κάρντιφ, ο Σάλα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στο κανάλι του Άλντερνεϊ και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Λίγα 24ωρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα, ξέσπασε μια τρομερή διαμάχη ανάμεσα στη Ναντ και την Κάρντιφ, με τους Γάλλους να αξιώνουν τα χρήματα της μεταγραφής από τους Ουαλούς, παρόλο που ο παίκτης έχασε τη ζωή του και δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη βρετανική ομάδα.

Οι δυο πλευρές δεν βρήκαν σημείο επαφής και έτσι τη λύση κλήθηκε να δώσει η FIFA.

Σύμφωνα με το BBC και την Guardian η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε πως η Κάρντιφ εν τέλει θα πρέπει να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ στη Ναντ για τη μεταγραφή του Σάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ